‘Kürtçe yayın yapan radyo başlayacak’

Başbakan, ”Yeni bir adımımız da aynen TRT Şeş gibi Arapça yayın yapan bir televizyon çalışmamız. O da şu anda bitmek üzere. An be an o da hizmete girebilir. O da TRT bünyesinde” dedi.

Erdoğan, TGRT Haber televizyonunda katıldığı ”Ankara’nın Gündemi” programda soruları yanıtladı.

”Bu seçimde Diyarbakır’ın sembolik bir önemi var. Diyarbakır’da durum nedir, oy oranları açısından?”şeklindeki soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

”Makas daralıyor. Orada birkaç parti yok, 2 parti var. 2 parti olduğu için ya o parti bizden alacak, ya biz o partiden alacağız, ama şu anda biz o partiden oy alıyoruz. Bundan dolayı da burada aldığınız 2 ise 2 ile çarpacaksınız.”

Bazı yerde plan tadillerinde geçen dönem sıkıntı yaşadıklarını ve bu dönem bunu yaşamak istemediklerini de ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

”TRT Şeş, sadece Güneydoğu değil, şu anda Kuzey Irak’ta bile birinci sırada. Bunun yanında etkinliklerinde, kültür noktasında ana dillerini rahatlıkla kullanabilir durumdalar. Şimdi yeni bir hazırlık var; bugün yarın olabilir veya seçim sonrasına yetiştirilebilir, bilmiyorum. Şimdi de Kürtçe yayın yapan radyo başlayacak. Yeni bir adımımız da aynen TRT Şeş gibi Arapça yayın yapan bir televizyon çalışmamız var. O da şu anda bitmek üzere. An be an o da hizmete girebilir. O da TRT bünyesinde.”

Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

*Doğu’da hep beraber siyaset yapmamız lazım ki, bölücü terör örgütüne zihniyet olarak yer kalmasın. 2 partiye kalmamalı, hep beraber buralarda olmalıyız.

*Kimle, nerede görüşmüşüm? Benim hayatımda böyle bir görüşme yok. Kaç kere söyledim. Bunu ispat etmezsen, açıklamazsan namertsin. açıklamaya mecbur. Burada yasal hakkımı kullanacağımı da söyledim.

*Bu tür bir yapı, karakter, kimlik içinde olan bir insanla hangi televizyon programına çıkacaksınız. O televizyon programında şöyle bir sinir ucuna dokunuversek kavga edecek.
*Ne yaparlarsa yapsınlar, 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. benim milletim bunları oturtacağı yeri bilir. İstanbul’un sokaklarını, caddelerini tanımayan, bilmeyen insana benim İstanbullum gelip de oy vermez.

*Sayın Obama ile 6-7 Nisanda Türkiye’de yapılacak görüşme bizler için çok büyük önem taşıdığı gibi, inanıyorum ki ABD için de büyük önem arz ediyor.

*Ben bir siyasi partinin genel başkanıyım. Benim sivil inisiyatif kullanma hakkım yok mu? var. Partimin üst kurullarıyla konuşurum, ondan sonra da bu konuda gerekirse sivil itaatsizliği, bunu biz de aynı şekilde bu tür medya gruplarına karşı da yaparız.
*Asla medyayla benim kavga gibi bir derdim yok. Böyle bir sıkıntım yok.  

1191610cookie-check‘Kürtçe yayın yapan radyo başlayacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.