“Kürtler de kendi açılımını yapmalı”

Londra’da düzenlenen bir konserde sahne alan ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, “Birbirimizi seversek, birlik olursak hiçbir zaman parçalanmayız. Bugün tamamen parçalara bölünmüş durumdayız. İstedikleri zaman Müslüman-Yezidi, Sünni-Aleviyi birbirine düşürüyorlar. Buna izin vermemeliyiz.Kürtler’de kendi açılımını gerçekleştirmelidir” dedi.

Kuzey Londra’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Hackney bölgesinde bulunan Hacney Ocean’da Halkevi’ne destek vermek amacıyla düzenlenen konserde Kürt sanatçı Şivan Perwer, Aynur ve Cevdet Bağca sahneyi çıktı.

“Kürtlerle niye oturmuyorlar”

Dinleyicilerin büyük bir merakla beklediği Şivan Perwer, sahneden Kürtlere seslendi ve tamamen bölünmüş durumda olduklarını belirterek, Kürt açılımıyla ilgili düşüncelerini açıkladı. Türkiye’de hükümetin bazı kesimlerle konuştuğunu, sorunu çözmek için bir hareketlilik olduğunu belirten sanatçı, “Devlet konuşuyor, hükümet konuşuyor ancak Kürtlerle konuşmuyor. Çözüm aranıyor ama madem bu bir Kürt sorunudur deniliyor, o zaman Kürtlerle niye oturun konuşmuyorlar” diye sordu.

Konuşmasını İngilizce, Kürtçe ve bir kısmını da Türkçe yapan Şivan Perwer, Türkiye’de Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) millyonlarca seçmenin oyuyla seçilen bir parti olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu amaçla sorunun çözümü için DTP ile irtibatta olması gerektiğini öne süren Perwer, “Eğer çözüm düşüncesiyle meseleye eğilmek istiyorsak o zaman Kürtlerle oturmalılar, yani savaşan kesimle barışı sağlamak lazım. Eğer barışın gelmesini istiyorsak o zaman savaşanlarla oturup konuşmak lazım. Meseleyi genişletmeliyiz. Kürtlerin de bence bir açılımı olmalıdır. Ulusal yapımızı oluşturmalıyız. Böyle olursa biz diğer bölgelerdeki Kürt halkını da ikna edebiliriz” diye konuştu.

“Bu bir Kürt sorunu değil, Türkiye’nin sorunudur”

Kürtlerin problemlerini başkalarının çözmelerine izin vermemeleri gerektiğini söyleyen Perwer, “Biz kendi problemimizi kendimiz çözmeliyiz. Eğer biz de kendi hazırlığımızı yapmazsak yerimize başkaları gelir yapar. Buna asla izin vermemeliyiz. Biz bütün halkları severiz, her zaman barış ve dostluk isteriz” dedi.

Bunun bir Kürt sorunu olarak telafuz edildiğini belirten Perwer, “Bu bir Kürt sorunu değil, Türkiye’nin sorunudur”dedi.

Perwer, Kürt vatandaşların dillerini ve toplumsal değerlerini unutmamaları için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

715990cookie-check“Kürtler de kendi açılımını yapmalı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.