Kısa boydan kurtardı

Ortalığı karıştıran bu karar, 12 yaşında bir kız çocuğuna iki ay boyunca tecavüz eden Amerikalı için alındı.

Richard W.Thompson adlı bir mahküm, kısa boyundan dolayı, mahkeme başkanı kadın yargıcın acımasıyla affa uğradı.

Hukuk çevrelerini ve kamuoyunu ayağa kaldıran bu karar, Thompson’un 1,5 metrelik boyu yüzünden verildi. Bayan yargıç Kristine Cecava, önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdığı sanığın bu mahkümiyetini sonradan bozdu. Yargıca bakılırsa, tecavüzcü Thompson 4 bin civarında ağır suçlardan mahkümiyet almış azılıların arasında, 10 yıllık cezasını çekemeyecek durumdaydı.

Eyaletin cezaevi genel yöneticisi ise bu kararı anlamsız bularak, “Biz cüceler dahil kimleri kodeste tutmadık ki”, diye görüş bildirdi. Öte yandan, Nebraska Eyalet Savcısı, bayan yargıcın acıma hislerine karşın, bir üst mahkemeye gideceğini, böylesi bir kararın hukuk kitaplarında yeri olmadığını söyledi.

Tartışma yaratan yargıç kararıyla salınacak 50 yaşındaki Thompson, geçen yıl 12’sinde bir kız çocuğuna iki ay boyunca tecavüz etmiş, bu suçu kanıtlanarak, ağır prangalı mahkümların bulunduğu Omaha Cezaevine konmuştu.

Bu arada, “kısa boylu Thompson” örneğini duyar duymaz, “hukukî emsal” olması amacıyla, ABD hapishanelerinde bulunan öteki kısa mahkümların dilekçe vermeye başladıkları öğrenildi. Bunlardan birisinin, 4 santim farkla biraz daha uzun olmasına karşılık, hâlen New York’da cezasını çeken bir mahküm olduğu saptandı.


 

1130110cookie-checkKısa boydan kurtardı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.