Kısa dalgada casus avı

İstihbarat birimleri ve dünya casusluğunda söz sahibi olanlara bakılırsa, 1920’lerden beri kullanılan radyo iletişimi ajanlık yapmak için bire bir yöntemlerin başında gelmekteydi.

Geçtiğimiz hafta Rusya adına casusluk yaptıkları iddiasıyla tutuklanan on kişinin “kısa dalga radyo yayınları üzerinden” istihbarat sürdürdüğü açıklanınca, kısa dalga yayın izleyebilen radyo alıcılarına rağbet artış gösterdi. Piyasada 100 Dolara kadar fiyatı olan kısa dalga radyo alıcıları bugünlerde raflarda tozlanmadan hemen alıcı buluyor.

Kısa dalga radyo yayınında ne parmak izi, ne internet üzerinde olduğu gibi IP adresi, ne de telekomünikasyon hatlarında takılmak sorunu olmadığını belirten Amerikan CIA ve FBI yetkilileri, bu nedenle radyo üzerinden bilgi göndermenin hâlâ casuslar tarafından tercih edildiğini söylemesi Amerikalı tüketicilere yetti.
Bir anda radyo yayınlarına ilgi gösteren meraklılar kısa dalga radyo istasyonlarını bulmak için alıcılara hücum etti. Öte yandan hem radyo teknisyenleri hem de yetkililer kısa dalga üzerinden dinlenen her yayının casus olamayacağını, bunu anlamanın ve şifrelerini çözmenin sıradan vatandaşların işi olmadığını bildirmesi hayal kırıklığı yarattı.

1506090cookie-checkKısa dalgada casus avı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.