KStA: Erdoğan er ya da geç erken seçimlere gitmek zorunda kalabilir

Almanya’da yayınlanan Kölner Stadt-Anzeiger gazetesindeki yorumda “Erdoğan, vatandaşların dikkatini ekonomideki berbat durumdan başka bir yöne çekmeye çalışıyor” diyerek, Erdoğan’ın er ya da geç erken seçimlere gitmek zorunda kalabileceğini öne sürdü.

TBMM’de Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin geçen hafta kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü Türk askerlerinin Libya’ya “peyderpey” gittiğini açıkladı. Kölner Stadt-Anzeiger’deki yorumda Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme kararı ele alındı.

“Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’ya asker gönderilmesi ile yeni bir savaşa giriyor” diyen gazete şöyle devam etti:

“Bu onun açısından sonuncu olabilir. Zira Erdoğan askeri ve siyasi olarak kaldıramayacağı kadar ağır bir yükün altına girmek üzere. İzlediği saldırgan strateji ile uluslararası alanda kendini giderek yalnızlaştırıyor. AB, yaptırımları değerlendiriyor. ABD ve BM’nin yanı sıra Türkiye’nin Suriye’de desteğine ihtiyaç duyduğu Rusya da Libya’da askeri operasyonu eleştiriyor. Suriye ve Libya’daki askeri güç oyunlarının yanı sıra Yunanistan ve Kıbrıs’a yönelik tehditkar tutumu ile Erdoğan, vatandaşların dikkatini ekonomideki berbat durumdan başka bir yöne çekmeye çalışıyor. İnsanların durumu ne kadar kötüye giderse, büyüklük ve öneme duyulan özlem de daha güçlü bir şekilde artıyor. Erdoğan, Yeni Osmanlıcı vizyonu ile toplu bir aşağılık kompleksine hitap ediyor. Ama bu da artık işlemiyor gibi görünüyor. Halkın onayı yok oluyor, iktidardaki AKP içinden çatırtılar geliyor. Erdoğan, er ya da geç erken seçimlere gitmek zorunda kalabilir. 2002 yılından beri kazandığı seçimleri, bu kez de kazanır mı? O artık kesin değil.”

2373660cookie-checkKStA: Erdoğan er ya da geç erken seçimlere gitmek zorunda kalabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.