KTHY hisse satışı hız kazandı

Blok satış planlayan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önümüzdeki haftalarda KKTC’li yetkililerle biraraya gelecek. Kuzey Kıbrıs tanınmadığı için hisseler ülke dışından şirketler tarafından alınabilecek. Bu arada, Türk Hava Yolları’nın yüzde 20 olarak açıklanan arz miktarının iyi talep gelmesi halinde artırılabileceği belirtiliyor. 

Hükümet, Türk Hava Yolları’nın özelleştirmeleri çalışmalarına hız verirken bir yandan da Kıbrıs Türk Hava Yolları için çalışma başlattı.

Türk Hava Yolları’nda ikinci halka arz için Avrupa Birliği’nden gelecek müzakere tarihine kilitlenen yetkililer, Eylül ayında kuruluşun kar açıklamasını bekliyor. Talebin iyi gelmesi halinde ise, yüzde 20 olarak açıklanan halka arz oranının artırılabileceği belirtiliyor. 
      
KTHY’NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ
Bu arada ticari ambargoyu aşma planları yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük şirketi olan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın özelleştirilmesinde de önemli bir aşamaya geliniyor.

Türkiye’ye ait olan yüzde 50’lik hissenin blok satışı için yapılacak ihalenin ön hazırlıkları, önümüzdeki haftalarda KKTC’ye gidecek olan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilileriyle masaya yatırılacak. Türk Hava Yolları’nda olduğu gibi danışmanlığını İş Yatırım’ın yapacağı Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın satışının zamanlaması ve şekli konusunda ise iki ülkenin anlaşması gerekiyor.

Türk tarafı, yüzde 50’lik Türkiye hissesini KKTC menşeili şirketlerden birinin alması durumunda bu ülkenin uluslararası piyasalarda tanınmaması nedeniyle sorun yaşanacağını düşünüyor. Dolayısıyla da hisseyi KKTC dışında bir şirketin alabilmesine imkan tanınıyor.
      
DEVİR BEKLENİYOR
Diğer taraftan, Özelleştirme İdaresi, blok olarak satılacak yüzde 50’lik hisse oranının artması için KKTC’nin Türkiye’ye hisse devri yapmasını bekliyor.
Ancak Kuzey Kıbrıs Hava Yolları yönetiminin bu konuya sıcak bakmadığı belirtiliyor.
 

1093360cookie-checkKTHY hisse satışı hız kazandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.