‘KTHY’deki kangreni çözelim’

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesiyle ilgili konuşan DP İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, Ercan Havalimanı’nda izaz ikramların sadece KTHY tarafından yapılabildiğini belirterek, “diğer hava yollarına neden siyah çöp poşetleri içinde ikram geldiğini” sorduğunu, ama bir türlü yanıt alamadığını söyledi.

KTHY’nin ne kadar zarar ettiğini kimsenin bilmediğini belirten Ejder Aslanbaba, şirketteki istihdamın aşırı olduğuna inanmadığını, ama eski yönetimde devleti zarara uğratanlar varsa suç duyurusunda bulunulup bulunulmayacağını sordu.

DP İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, KTHY biletlerinin pahalılığına değindi ve yurt dışındaki Kıbrıslı Türklerin ülkeye gelirken Rum Havayolları’nı tercih ettiğini anlattı.

“Milli hava yolumuzu bilerek ya da bilmeyerek zarara uğratanlara hesap soralım” diyen Aslanbaba, KTHY’nin İngiltere’de 3 yeni destinasyona uçacağını, ancak bunun yetip yetmeyeceğini, İskoçya’ya da uçma hedefi olup olmadığını sordu.

TDP Gazimağusa Milletvekili Mustafa Emiroğluları da KTHY hosteslerinin gittikleri Avrupa uçuşunda kalacakları otelin parası ödenmedi diye sokakta kalmasının; parası ödenmedi diye ikram edilecek sandviç alınamamasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bakan Taçoy’a KTHY konusunda kalıcı ve yapıcı proje getirirse parti olarak destek vereceklerini belirten Emiroğulları, “Bütün hükümetler KTHY konusunda başarısız oldular. Bir vizyon koyup bu kangreni çözelim artık” dedi.

1225150cookie-check‘KTHY’deki kangreni çözelim’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.