KTHY’ye 33 milyon dolarlık teklif

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter’in, komisyon başkanlığında gerçekleştirilen nihai pazarlık görüşmelerine iki firma katıldı.


Peşparmak Havacılık ve Taşımacılık, açık artırma sırasında ihaleden çekildiğini açıkladı. Böylelikle Ada Havacılık 33 milyon dolarla en yüksek teklifi vermiş oldu.


İhale teknik olarak sonuçlanırken, nihai sonuç Rekabet Kurulu’nun görüşünün ardından Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla kesinleşecek.


Alıcı firma peşin ödemenin yanında vadeli ödemeyi de seçebilecek. Vadeli seçenekte yüzde 50’si peşin, kalanı libor oranında faiz uygulanmak suretiyle 24 ayda


ödenebilecek.


“BEDELİ VADELİ ÖDEYECEĞİZ”


Basın mensuplarına açıklamada bulunan Ada Havacılık Koordinatörü Asım Özer, ihale bedelini vadeli ödemeyi düşündüklerini belirtirken, şirketin ortakları arasında Kıbrıs


Türk Kooperatif Merkez Bankası, Vaka Limited, Vaksan Limited, Vakıflar İdaresi ile Turizm Tanıtma ve Geliştirme Fonu’nun bulunduğunu açıkladı.



Özer, İstanbul merkezli olan Ada Havacılık firmasının şu anda KTHY’nin yüzde 26 oranındaki hissesine sahip olduğunu sözlerine ekledi. (aa) 

681880cookie-checkKTHY’ye 33 milyon dolarlık teklif

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.