“İktidarı kaybetsek de bunu yapacağız”

Erdoğan, kaçak yapılaşma konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çalışma içine gireceklerini belirterek, “Artık şehirlerimizde kaçak yapı, gecekondu, bunlara yönelik gerekirse yetkiyi tamamen Bakanlığımıza alacağız ve bu tür binalarını değiştirmeyen, bunları yıkmayanlara sormadan kamulaştırmasını yapacak ve bu binaları biz yıkacağız” dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında bir konuşma yaptı.

Erdoğan, bir kez daha Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulunduğunu dile getirerek, tüm yakınlarına, Vanlılara, tüm millete sabır ve başsağlığı temenni ettiğini söyledi.

“Tekrar ediyorum, milletçe tahriklere kapılmayın. Şunu iyi bilmenizi istiyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümeti, Ak Parti iktidarı asla Türkiye’nin 81 vilayetini bu tür felaketlerde yalnız bırakacak bir iktidar değildir” diyen Erdoğan, sıkıntıların fazla zaman almadan giderileceğini, ardından da kalıcı konutlarla Van’da bir düzenlemeyi süratle gerçekleştireceklerini kaydetti.

“Bu tabloları defaatle yaşamaktansa iktidarı kaybetmek çok daha hayırlıdır”

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Şunun çağrısını yapıyorum; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile bir çalışma içine gireceğiz. Artık şehirlerimizde kaçak yapı, gecekondu, bunlara yönelik gerekirse yetkiyi tamamen Bakanlığımıza alacağız ve bu tür binalarını değiştirmeyen, bunları yıkmayanlara sormadan kamulaştırmasını yapacak ve bu binaları biz yıkacağız. Bedeli ne olursa olsun, oy verirmiş vermezmiş biz bunları dinlemeyeceğiz artık… Çünkü bu tabloları defaatle yaşamaktansa iktidarı kaybetmek çok daha hayırlıdır. Onun için biz bu adımı atmak zorundayız ve depreme dayanıklılık noktasında çok daha hesaplarımızı ciddi yapıp yoğun bir şekilde bu şehirleşme adımlarını atacağız ve vatandaşlarımıza ‘gel kardeşim, senin binanın enkaz bedeli budur ve gel buraya gir, 20 yıl vadeyle de gel burada otur. Ne istiyorsun, iki daire mi, al sana iki daire ama oturacağın yer artık burası. Senin oturduğun yerde biz yarın bir musibetle karşı karşıya kalamayız’. Yok şöyleydi, yok böyleydi, kusura bakma… Bunlara artık ‘evet’ diyemeyiz. Çünkü artık bunlardan bir değil, iki değil, üç değil, beş değil, bıktık. Bakın hem bunlar söyleniyor, ondan sonra işte belediye, işte vali, işte hükümet, şu, bu, falan…

Çıkmış dün bazıları, kendini bilmezler, ‘vali istifa’… Yahu, Vali mi veriyor bunların ruhsatını? Kimbilir hangi belediye verdi, kimbilir hangi müteahhitler yaptı? Hangi odalar, hangi şu anda biliyorsunuz mühendislik büroları var, bunlardan yapım iznini aldı. Dert başka, onun için bunlara fırsat vermeyeceğiz. Onun için de başta büyük şehirlerimiz olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, bütün bu gecekondular, kaçak binalar şimdiden haberini veriyoruz. Lütfen bizim bu çağrılarımıza kulak versinler. Efendim işte ‘müteahhitlerle anlaşacağız, bilmem ne falan’ yok. Çünkü ramazanda Ankara’da şöyle bazı gecekondu bölgelerini dolaştım. ‘Efendim işte biz TOKİ’ye veremeyiz, müteahhit arıyoruz’ şimdi biz artık müteahhit şu bu falan bekleyemeyiz. Hemen müdahalemizi yapacağız. Hem şehirlerimizi güzelleştireceğiz, hem de buraları sağlam güvenilir konutlarla donatacağız. Bu işin başka çaresi yok. Onun için de bunun süratle yasal düzenlemesini de yapacağız.”

1316150cookie-check“İktidarı kaybetsek de bunu yapacağız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.