Kuş gribi İngiliz turisti korkutmadı…

KKTC’ye uçmak üzere Heathrow Havalimanı’nda sorularımızı yanıtlayan Sonya, KKTC’de kanatlı hayvanlarda kuş gribine rastlanılmasını doğal olarak değerlendirerek alınan sıkı önlemlerle hastalığın yayılmadan sonlandırılacağını söyledi.


KKTC’ye yönelik turizmde herhangi bir iptal söz konusu olmadığını belirten Sonya şunları söyledi:


“İngiltere Sağlık Bakanlığı yasaklamadığı süreçte seyahat iptali çok nadirdir. Şu ana kadar böyle bir şey söz konusu değildir. Umarım bu aşamaya gelmeden hükümetimiz kuş gribinin üstesinden gelecektir. Olası kuş gribine karşı çok önceden ikinci av mevsimi yasaklandı. Rum Kesimi ise bu önlemlere katılmadı… Umarız bu konuda KKTC ile işbirliği yaparlar. Hastalık dünyanın çok farklı hatta tahmin edilmeyen yerlerinde çıkabiliyor. Ayrıca Şubat’taki kuşların geri dönmesi dönemi de atladıktan sonra bu sorunun çözüleceğini umuyorum.”


“Seyahat edecek insanlarda belli etmeseler de bir soru işareti uyandığını hissediyoruz” diyen Sonya şöyle devam etti:


“KKTC’ye en çok turist İngiltere’den gidiyor. Dış dünyadan izole edilmiş ekonomisiyle KKTC’nin en büyük dış gelirlerinden sayılan turizm bu açıdan da önemli. Bu konuda geçmiş deneyimlerden de yola çıkarak basınımızın da abartmadan gerçekleri yazması gerekiyor.”


Londra’daki görevine yeni yılda başlayan Sonya, İngiltere’deki turist alışkanlıklarında Akdeniz çanağına yönelik seyahat rezervasyonlarının yılın bütün aylarına yayıldığını belirterek, “Hastalığın seyrine göre yılın ilk aylarındaki rezervasyonlarda olası bir sıkıntı yaşansa bile yıl içinde bu aşılarak telafi edilebilir” diye konuştu.


FOTOĞRAF: KKTC Londra Temsilciliği Turizm Bürosu Koordinatörü Bengü Sonya

787540cookie-checkKuş gribi İngiliz turisti korkutmadı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.