Kuş gribi rezervasyon dönemine rastladı

Turizm Müşaviri Tolga Tuyluoğlu, İngiltere turizm pazarında Türkiye rezervasyonu açısından yılın ilk 3 ayının çok önemli olduğunu vurgulayarak kuş gribinin bir an önce kontrol altına alınamaması durumunda Türk turizminin ciddi darbe yiyebileceğini belirtti.


Tolga Tuyluoğlu, Türkiye’deki kuş gribi olayının İngiltere medyasında ilk sıralarda yer aldığını vurgulayarak, “Türkiye’de alınan önlemler sevindirici. Soğukkanlı olmak gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’da olağanüstü toplantılar yapıyor. Tabii toplum sağlığı herşeyden önce gelir… Türkiye’nin pek çok sorunda olduğu gibi bunun da üstesinden başarıyla geleceğini ve bu sorunun İngiltere gündeminden de ivedilikle çıkarılacağına inanıyorum” dedi.


İPTALLER DIŞİŞLERİNE BAĞLI


İngiltere’den Türkiye’ye yönelik turizmde herhangi bir rezervasyon iptali olmadığını vurgulayan Tuyluoğlu, şunları söyledi:


“İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nca Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına yönelik yapılan seyahat uyarısında sağlık riskinin çok düşük olduğundan söz edilmişti. Dışişleri Bakanlığı’nın bu konuda herhangi bir tahditi yok. İngiltere Dışişleri hastalığı Türkiye’den ve Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinden direk olarak anında takip ediyor. Rezervasyonların iptali için hukuki bir neden bulunması gerekir. Bu da Dışişleri’nin tahditi sayılabilir. Bu bağlamda şimdiye kadar herhangi bir iptal söz konusu değil. Ayrıca herhangi bir tüketici tepkisi de gelmedi…”


“SON İKİ YOLDA REKOR KIRILDI”


Tuyluoğlu, İngiltere pazarındaki son iki yılı da şöyle anlattı:


“Türkiye’ye yönelik turizmde 2005’te yüzde 30 büyüme ile 1.8 milyon turist sayısına ulaştık. Bu bir pazar rekoruydu. Bir önceki yılda da ciddi bir başarı elde etmiştik. Geçen Kasım ayı rakamlarında ise; yapılmış rezervasyoların oranı yüzde 15 üzerinden konuşursak, Türkiye’ye yönelik yüzde 20 oranında bir düşüş gözlendi. Genelde küresel turizm yüzde 5 eksiye geriledi. Türkiye’ye yönelik düşüşün fazla olmasında bir etken de Londra’daki terör saldırıları ve küresel ekonomideki durgunluk sayılabilir…”


FOTOĞRAF: Turizm Müşaviri Tolga Tuyluoğlu

786890cookie-checkKuş gribi rezervasyon dönemine rastladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.