Ku Klux Klan yine korkuttu

“Ku-Klux-Klan” son zamanlarda adından sıkça söz ettirmeye başladı. Bu kez, Indiana Eyaleti’nin Terre Haute kentinde, siyahî bir ailenin bahçesine KKK işaretini çimenler üzerinde “dağlayarak” yazdı. Faşist militanlar ayrıca evin duvarlarını ve çevreyi gamalı haçlarla boyadı.

Afrika kökenli Emanuel ve Amelia Smith çiftine, bir süredir, Terre Haute’yu terk etmeleri için defalarca isimsiz mektup gönderenler de böylece belli oldu. Smith ailesi Terre Haute’daki bir kaç siyahî aileden biriydi. “To Love or Abandon- Ya sev, ya terk et!” biçiminde tehditlerin sahibi KKK çıktı.

Irkçı nefret örgütü KKK, beyaz kukuletalar giyerek zencileri geçtiğimiz yüzyılda linç etmeleri, ateşte yakmalarıyla tanınıyordu. KKK’nın bu kez yine tehdit mesajlarıyla ortaya çıkması üzerine, duruma federal suç açısından FBI el koydu.

FBI kaynaklı açıklamaya göre, geçen yıl ABD’nin tümünde 7 bin 649 adet ırkçı saldırı yaşanmış, bunlardan 4 bin 042’sinin KKK ile bağlantısı saptanmıştı.

Siyasi gözlemcilerin, aralarında sağ eğilimi gazetelerin de olduğu bazı yayın organlarında yer alan yorumlarına bakılırsa, KKK’nın son yıllarda patlak veren eylemleri, Bush yönetiminin “Sağ yokuştan aşağıya vitessiz inişiyle” bağlantılıydı.

KKK ve Amerikan Nazi Partisi, her türlü engelleyici Federal yasalara karşın, yönetimin dünya olaylarına izlediği politikalardan cesaret alıyordu.

 

1132900cookie-checkKu Klux Klan yine korkuttu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.