Kulakları kesilenler için tazminat

Türkiye, güvenlik güçleri ile çatışmada öldürüldükten sonra kulakları kesildiği sanılan Seyit Külekçi ve Doğan Altun’un iki yakınına toplam 40 bin Euro tutarında manevi tazminat ödeyecek.


AİHM, 1999 yılında Tokat’ın Yeşilalan köyünde jandarma ile çatışmada öldürülen, TKP-ML/TIKKO üyeleri Seyit Külekçi ve Doğan Altun’un iki yakınının başvurusu üzerine açılan davayı sonuçlandırdı.


Külekçi ve Altun’un orantısız güç kullanımı sonucunda hayatlarını kaybettiklerinin kuşkuya bırakmayacak biçimde belirlenemediğini kaydeden AİHM, Küleçi’nin ve Altun’un kulaklarının ölümlerinden önce kesildiğinin de kanıtlanamadığını belirtti.


Buna karşın Mahkeme, Külekçi ve Altun’un ölümüne neden olay konusunda etkin bir soruşturma yapılmadığını ve kulaklarının kesilmesinin de yakın akrabalarına acı verdiğini belirterek, başvuru yapan iki yakınına manevi tazminat olarak 20’şer bin Euro, mahkeme masrafları olarak da 3 bin 930 Euro’nun ödenmesi kararlaştırdı. (ANKA)


AÇIK GAZETE: Bu bir vahşet. Bu topraklarda bu tür olaylara tanık olunduğu için utanılmalı… Güney Doğu’daki kirli savaş derhal son bulmalı…


 



 

1039560cookie-checkKulakları kesilenler için tazminat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.