Kumarhane tartışması İP’i böldü

Kumarhane konusu, Türkiye’den sonra İngiltere’nin de gündeminde. Las Vegas’lı kumar şirketlerinin Türkiye’de olduğu gibi İngiltere’de bu amaçla yürütülen lobi faaliyetlerde kullanılmak üzere 100 milyon paund ayırdığı bildiriliyor.


Ancak Türkiye’de kumarhanelerin yeniden açılması için meclis içinde yürütülen faaliyetin benzerinin yürütülmek istenmesi İngiliz hükümetinin bölünmesine neden oldu.
 
Maliye Bakanı Gordon Brown Kültür Bakanı Tessa Jowell Türkiye’de Köşdere, İngiltere’de Jowell İngiltere’nin çeşitli yerlerinde toplam 250 kumarhane açılması için çalışma yürüten Kültür Bakanı Tessa Jowell’i Maliye Bakanı Gordon Brown ve Başkan Yardımcısı John Prescott sert biçimde eleştirerek, bakanın “Alçaltıcı bir operasyona zorlandığını” söyledi.
Prescott yeni kumarhane açılmasına yönelik girişimleri önleme konusunda çok ciddi olduğunu, elindeki bütün olanakları kullanarak bunu engelleyeceğini belirterek ‘Yüzlerce kumarhanenin açılmasında hiçbir fayda göremiyorum” dedi.


Kumarhane tartışması hükümeti bölüyor


Konuyla ilgili olarak Guardian Gazetesi’nde çıkan haberde, ABD’li kumarhane işletmecilerinin talebi doğrultusunda İngiltere’de 250 kumarhane açılması için harekete geçen Kültür Bakanı Tessa Jowel’in bu amaçla tasarı hazırlamakta olduğunun öğrenilmesi üzerine iktidardaki İşçi partisi ve bakanlar kurulu üyelerinden sert tepkiler geldiği belirtiliyor.
Haberde, tepkilerin hükümette bölünmeye kadar gidebileceğinin görülmesi üzerine Başbakan Tony Blair’in duruma müdahale ettiği belirtiliyor.

777100cookie-checkKumarhane tartışması İP’i böldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.