‘Kundaklama’ davası Old Bailey’de

Olaydan önce Enfield’de ikamet eden ve işsiz olan Türkiye göçmeni 32 yaşındaki Yılmaz Gümüş, 7 Ekim 2003’te meydana gelen olayla ilgili suçlamaları reddederken, yanan binanın yöneticisinin ‘kendi kız arkadaşıyla ilişkisi’ olduğunu ve bu nedenle de kundaklamaya bir neden uydurulduğunu ileri sürdü. Ancak, mahkeme savcısı  McGuinness, Gümüş’ün bu yöndeki iddialarını reddederek, yöneticinin kızla ilişkisi olmadığını ayrıca, olaydan bir hafta önce de yanan binadan ayrılıp, yakındaki bir adrese taşındığını söyledi.


Old Bailey’de geçtiğimiz Salı günü (24 Mayıs) başlayan davanın görülmesine önümüzdeki günlerde devam edilecek.


OLAY NASIL OLMUŞTU?


7 Ekim Salı sabahı 76 Cazenove Road (N16) adresinde 04.00 sırlarında benzin dökülerek yakılan evde Polonyalı karı-koca 28 yaşındaki Daniel Orzechowski ve 25 yaşındaki Gabriela Orzechowski ve 32 yaşındaki Sierra Leone’li Musa Bala Bangura yanarak ölmüştü.


11 ayrı flata bölünmüş ve içerisinde ilticacı ailelerin barındığı evin kundaklanması sırasında zemin katta bulunan 3 kişi ölürken, binada bulunan diğer 11 kişiden 10’u yara almadan binadan çıkmayı başarmış. 27 yaşında bir kadın ise pencereden atlamak zorunda kalınca ağır şekilde yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.


CALAIS’TE YAKALANDI


Kundakala olayının ardından polis tarafından heryerde aranan Yılmaz Gümüş saçını boyatarak kendisine ‘Oscar’ adını vermiş ve İngiltere’den kaçmaya çalışmıştı. Gümüş bu amaçla bir TIR’ın kasasına gizlenerek Fransa’ya geçmeye çalışırken, Calais Limanı’nda Fransız polisleri tarafından yakalanarak, İngiltere’ye iade edilmişti
 


 


 

781170cookie-check‘Kundaklama’ davası Old Bailey’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.