Kuran’a kurşun sıkanları FBI arıyor

FBI, Tennessee Eyaleti’ndeki Chattanooga Kenti camisi kapısına kurşunlanmış bir Kuran fırlatarak uzaklaşan kimliği belirsiz kişileri aramaya başladı.

Bir süre evvel olayı gerçekleştirenlerin videoya çektikleri görüntüler, MySpace.com adlı internet sitesinde yayınlanmıştı.

Kuran’ın salt ABD Ordusu’nda kullanılan M-16 otomatik tüfeğinden çıktığı saptanınca, dikkatler Ordu mensuplarına yöneldi. Amerikan Müslümanlar Cemiyeti ve ülkedeki sivil kuruşlar olayı kınadı. Merkezi Washington’da bulunan Amerikan-İslâm Birliği, bugün Adalet Bakanlığı’na resmen başvurarak, soruşturmanın adil bir şekilde sonlanması için özel ilgi beklendiğini hatırlattı.

MySpace.com’da yeralan görüntülerde takma adını “Mullu88” olarak belirten bir zanlı, elindeki Kuran cildini cami kapısına fırlatırken, “Müslümanlara Ölüm!” diye bağırmaktaydı. Web sayfasındaki görüntüler, FBI’ın soruşturması üzerine yayından kaldırıldı.

Chattanooga Camisi imamı Abdülrahim Kabah, uzun zamandan beri tehditler aldıklarını açıklayınca, polis cami ve çevresinde önlemleri arttırdı. ABD’de müslümanların bulunduğu işyerleriyle, ibadethanelerine bu yıl yapılan saldırıların sayısı bu son olayla 5’i ulaşmış oldu.

 

1132010cookie-checkKuran’a kurşun sıkanları FBI arıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.