Kurbanların 1/5’i Pakistan’da kesildi

Akça, İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarının geçen yıla göre yüzde 20 artışla yüzde 80’inin kurbanlarını vekaletle Müslüman ülkelerde kestirdiğini söyledi.


İngiltere dışında kesilen kurbanların çoğunun Türkiye vekaleten Türkiye’de kestirildiğini belirten Akça, şunları söyledi:


“Türkiye’de deprem olduğunda bütün dünya yardıma koşmuştu. Türk dünyası da Pakistan’ı bu zor gününde unutmadı. Kurban bayramı da tekrar yardım için vesile oldu. İngiltere’deki Müslüman Türk cemaatinin İngiltere dışında kurban vekaleti verdiği ikinci sıradaki ülke Pakistan’dı. Türklerin İngiltere’deki kurban kesimleri de dahil yaklaşık her beş kurbandan biri Pakistan’da yapıldı denilebilir…”


İngiltere dışında kurban kestirmek isteyenlerin Süleymaniye Camii’si görevlilerine 75 Sterlin ödediğini söyleyen Akça, “Bu paralarla Pakistan’da kurban alınarak kestirildi. Eğer vekalet parasından arta kalan olmuşsa, depremzedelere yardım fonlarına aktarılacak…”


Akça, İngiltere’de kurban kestirmek isteyenlerin yöntemi hakkında da şu bilgiyi verdi:


“Kurbanın etinin yoksullara dağıtılması gerekir. İngiltere gibi ülkelerde alım gücü yüksek olduğu için pek tencih edilmeyen bir yöntem de olsa, bazı vatandaşlar kasaplara ya da cami görevlilerine vekaleten ücret ödeyerek kurban kestiriyorlar. Bu yıl ki ücreti de 85 Sterlin’di. Bu görevliler helâl kesim yapan mezbahalarda kurbanları keserek, yalnızca et olarak kurban sahiplerine teslim ediyorlar… Genellikle de kurban etinden işyeri ya da dini kurumlarda yemek düzenlenerek toplumun biraraya gelerek kaynaşmasına vesile oluyorlar.”


Yurtdışında bayramlaşma geleneğine de değinen Akça, “Genellikle bayram namazı sonrasında cemaat ilk bayramlaşmasını yapıyor. İkinci gün de toplu yemek için bir araya gelinerek birlik ve beraberlik pekiştiriliyor… En azından gelenek ve göreneklerimizin asimile olmasının önüne geçmiş oluyoruz” diye konuştu.

786860cookie-checkKurbanların 1/5’i Pakistan’da kesildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.