Küresel ısınma ve DAEŞ’ dünyayı korkutuyor

Dünyada güvenliği tehdit eden başlıca unsurlar olarak DAEŞ ve iklim değişikliği algılanıyor. Yapılan ankete göre Türkiye’de ise en büyük tehdit ABD’nin politikaları görülüyor.

PEW araştırma enstitüsü, dünya genelinde yaptığı bir ankette dünya kamuoyunun tehdit algılamasını araştırdı.

Enstitüsünün 38 ülkede toplam 42 bin kişinin katılımıyla yaptığı anket, dünya genelinde DAEŞ ve küresel ısınmanın güvenliği tehdit eden başlıca unsurlar olarak algılandığını ortaya koydu.

Başta Avrupa ve ABD başta olmak üzere 18 ülkede DAEŞ en büyük tehdit olarak görülüyor. İklim değişikliği öncelikle Güney Amerika ve Afrika ülkelerinde başlıca endişe kaynağını oluştururken, iklim değişikliğinin en büyük tehlike olarak görüldüğü ülkelerin başında yüzde 89’luk oranla İspanya geliyor.

Washington’da sonuçları açıklanan ankete göre Almanların yüzde 77’si terör milisi DAEŞ’in güvenliği tehdit eden en büyük tehlike olduğu görüşünde. İkinci sırada yüzde 66’lık oranla siber saldırılar, üçüncü sırada ise yüzde 63 oranıyla iklim değişikliği geliyor.

TÜRKLER “ABD”Yİ TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR

Tehdit sıralaması ülkelere göre farklılık gösteriyor. Buna göre Türkiye’deki tehdit algısı dünya ortalamasından farklı. Ankete göre Türkiye’de halkın yüzde 72’si ABD politikaları ve etkisini en büyük tehdit olarak görüyor.

Yunanların yüzde 88’ini, Venezuellalıların ise yüzde 56’sını en çok dünya ekonomisinin durumu endişelendiriyor.

2110100cookie-checkKüresel ısınma ve DAEŞ’ dünyayı korkutuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.