Kurnaz Guantanamo’da yaşadıklarını yazdı

Rowohlt-Verlag adlı yayınevi tarafından bugün yapılan açıklamada, ”Hayatımın 5 yılı. Guantanamo’dan bir rapor” adlı kitap 23 Nisanda piyasaya çıkacak.

Ailesi Almanya’nın Bremen kentinde yaşayan Kurnaz’ın, bir yazarla birlikte hazırladığı 256 sayfalık kitabında, Guantanamo üssünde yaklaşık 4,5 yıl içinde yaşadığı olayları anlattığı bildirildi. Kitabın ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi.

Öte yandan, Birlik partilerinin (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu dış politika sözcüsü Eckart von Klaeden, Kurnaz’ın daha önce serbest bırakılmasını sağlamadığı için baskı altına giren Sosyal Demokrat Partili (SPD) Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’i savundu.

Klaeden, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, “Özellikle İran krizinde, parti arkadaşları çok gevşek davranırken ya da Amerika karşıtı söylemlerde bulunurken Dışişleri Bakanı çok kararlı” şeklinde konuştu.

Klaeden, partisinin bir yandan eski hükümetin çelişkilerini ortaya çıkarmak istediğini, diğer yandan da zor durumda bulunan bir koalisyon üyesine karşı adil davranılması için özen gösterdiğini kaydetti.

Birlik partilerinin Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Norbert Rüttgen de Steinmeier’e adil davranılması gerektiğini, ancak Kurnaz’ın neden eski hükümet döneminde serbest bırakılamadığının araştırılması gerektiğini söyledi.

SPD Milletvekili Niels Annen ise Netzeitung adlı internet gazetesine yaptığı açıklamada, Birlik partilerinin Steinmeier’e yönelik tutumunu eleştirdi.

SPD Genel Başkanı Kurt Beck’in de Başbakan Angela Merkel ile baş başa yaptığı bir görüşmede, Birlik partilerinden Steinmeier’e yöneltilen suçlamaları eleştirdiği bildirildi.

Steinmeier’in Kurnaz olayıyla ilgili olarak Mart ayında Meclis Araştırma Komisyonu’nda ifade vermesi bekleniyor.

1145360cookie-checkKurnaz Guantanamo’da yaşadıklarını yazdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.