Kürt işçilerine saldıran 2 kişi gözaltında

Mardin’den Sakarya’ya fındık toplamaya gelen işçilerin ırkçı saldırıda darbedilmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı.

Mardin’den mevsimlik işçi olarak fındık toplamak üzere Sakarya’ya gelen işçilerin işveren ve köylüler tarafından ırkçı saldırıda darbedilmesine dair 2 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansının aktardığına göre Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığınca, olaya karıştığı belirlenen K.C ve H.C. hakkında “tehdit” ve “yaralama” gerekçesiyle gözaltı kararı alındı.

Jandarma tarafından gözaltına alınan şahısların işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.

İŞÇİLER “ŞİKAYET YOK” DİYEN VALİLİĞİ YALANLAMIŞTI
Sakarya Valiliği, saldırının Twitter’da ülke gündemine girmesi ve on binlerce tepki mesajı paylaşılması sonrası konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi şikayet olmadığını savunmuştu. Açıklamada, 22 Ağustos’ta Kocaali’de bahçe sahipleri arasında yaşanan ve Mardinli 2 işçi ile Düzceli 1 işçinin yaralandığı farklı bir olaya yer verilmişti.

Ancak memleketleri Mardin’e dönen işçiler, Valiliğin açıklamasını yalanlamıştı. Jandarmayı aradıklarını ve gelmemeleri üzerine yola çıktıklarını söyleyen işçiler, “Olayın yalan olduğunu söylüyorlar. Allah’tan medya aracılığı ile ortaya çıktı. Biz telefon da ettik, kimse gelmedi. Defalarca jandarmayı aradık gelmediler. Sonra baktık jandarma gelse bile onlara yardımcı olacak; iptal ettik. ‘En iyisi Allah’tan bulsunlar’ dedik” ifadelerini kullanmıştı.

2448400cookie-checkKürt işçilerine saldıran 2 kişi gözaltında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.