Kurt kuzuya suyumu bulandırıyorsun, dedi…

Amerikan tarafının huzursuzluk gerekçesi olarak, düşük ve geri teknolojiyle deniz dibinden petrol çıkarmaya başladıkları için Küba yönetiminin bir çevre felaketine yol açabileceği gösterildi. Ancak Küba’nın karasularında çıkarılmaya başlanan petrol ve doğalgaz rezervleri için bu işe ehliyetli olan bir İspanyol firmasının işbaşında olduğu Havana tarafından açıklandı. Washington ise Küba’nın ekonomik yaralarını kısa sürede saracak olan bu girişime haklı nedenlere dayanan başka bahaneler arıyor.

Küba, her biri için 300 milyon ABD Doları harcadığı 3 adet petrol yatağı kuyusunda İspanyol Repsol şirketine petrol çıkartma ruhsatı verdi. Petrol çıkartılan alanın hem ABD’nin Florida-Miami gibi tatil bölgelerine yakınlığı ve hem de Karayip Denizi’nde başlayarak Amerika Kıtası’nı güneyden kuzeye doğru kıyı boyunca kateden Gulf Stream sıcak su akımının tehlikede olması Washington yönetimini kara kara düşündürüyor.

Herhangi bir petrol sızıntısı durumunda buradan denize yayılacak petrolün bütün ABD kıyılarına bulaşacağı iddiası, Havana’ya yakın bir zamanda verileceği beklenen uyarı mektubu içinde yer alacak. Öte yandan Küba’nın Havana yönetimi ise kendisinden emin görünüyor ve ¨Her türlü önlemin alındığı, alınmakta olduğu, ayrıca İspanyol şirketinin bu konuda ehliyeti bulunduğu¨ ileri sürülüyor.
Bu arada, ABD’nin, LaFontaine masalındaki derenin aşağısında su içen kuzuya ¨Suyumu bulandırıyorsun, şimdi gelip seni yiyeceğim¨ diyen kurt gibi mesaj gönderdiği ise basında yer alan anektodlar arasında görüldü.

1536050cookie-checkKurt kuzuya suyumu bulandırıyorsun, dedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.