Kurtarma çalışmaları bitiyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, arama-kurtarma çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Şahin, 9 enkazda arama çalışması yapıldığını belirterek, bugüne kadar Van ve Erciş’te 220’ye yakın insanın enkaz altından sağ çıkarıldığını bildirdi.

VAN MERKEZDE DE SONA ERDİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, enkaz arama çalışmalarını izlemek üzere Erciş’e geldi. İlçede arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını inceleyen Bakan Şahin, Ereksan Apartmanında yapılan çalışmalar hakkındı bilgi aldı. Enkaz arama çalışmalarının Van’da sona erdiğini, Erciş’te ise Cumartesi akşamı sona erebileceği bilgisini veren Bakan Şahin, “Şu an 9 binada arama yapılıyor. Ancak insan olma ihtimali çok zayıf. Enkazlarda insan olabilir ancak, canlı olma ihtimali yok. Yarın akşam itibariyle Erciş’te de enkaz arama çalışmalarının sona ermesi planlanıyor. Erciş’te 65, Van’da 15 ekip enkaz altından 220 civarında insanı çıkardı. Sağlık hizmetlerinde başarılı bir performans ortaya kondu. Dünyaya örnek bir çalışma yapıldıö diye konuştu.

ÇADIR KONUSUNDA SIKINTI SONA ERDİ

Çadır, ısınma, beslenme gibi hizmetlerde artık sorun olmadığını vurgulayan Bakan Şahin, çadır konusunda ferdi taleplerden kaynaklanan sıkıntının sona erdiğini kaydetti. Bakan Şahin, “Çadır konusunda köylerden gelen birkaç heyecanlı talep sahibi arkadaşımızın normal dışı davranışları oldu. Buna da asker ve polisimiz müdahale etmedi. Deprem psikolojisi içinde gördük. Talan, yağma, hırsızlık olmadı. Güvenlik konusunda da tamamen profesyonel bir hizmet verildi” dedi.

PREFABRİKLER 2 AY SONRA

Depremzedelerin orta vadede ihtiyaçlarının giderilmesi için prefabrik konutlar konusunda çalıştıklarını anlatan Bakan Şahin, prefabrik evlerin en geç iki aylık süre içerisinde bölgede kurulmasını planladıklarını söyledi. Bakan Şahin, deprem bölgesinde çalışırken yakınlarını kaybeden jandarma, polis gibi güvenlik güçlerinin durumlarının değerlendirildiğini de belirterek, uygun periyotlar halinde değişim ve dönüşümü sağlayacaklarını bildirdi.

Bakan Şahin, yıkım çalışmaları yapılan Ereksan apartmanındaki ekiplerle görüştükten sonra kriz merkezine gitti.

1316420cookie-checkKurtarma çalışmaları bitiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.