Kurşunlar tek kişiden

Dink’in otopsi raporunda, “yakın mesafeden, tek kişi tarafından ateş edildiğinin” belirlendiği kaydedildi.


Raporda ayrıca, “Dink’in başına iki kurşun isabet ettiği” bilgisine yer verildiği belirtildi.


YASİN HAYAL’İN İFADESİ


Öte yandan, Hrant Dink cinayetine ilişkin tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne konulan Yasin Hayal’in, ifadesinde, “Erhan Tuncel’in polis muhbiri olduğu” yönündeki iddiaları basından öğrendiğini söylediği belirtildi.


Hayal’in, ifadesinde, “Bu durumu bilseydim onu öldürürdüm” dediği öğrenildi.


Yasin Hayal’in ifadesinde ayrıca, “Trabzon’daki Mc Donalds’a yönelik saldırıda “bombayı kendisine Erhan Tuncel’in verdiği” iddiasında bulunduğu belirtildi.


Bu arada, Yasin Hayal’in cezaevinde tüm günlük gazeteleri okuduğu, ayrıca cezaevi yönetiminden yakalandığında üzerinden çıkan Kura’n-ı Kerimi istediği öğrenildi.


Ayrıca, Hayal’in ifadesini almaya gelen savcılara daha önceden hazırladığı notları okuduğu, cezaevi yönetimine de tekrar ifade vermeyi düşündüğünü söylediği bildirildi.


Öte yandan, olayla ilgili tutuklu bulunan Erhan Tuncel’in ev arkadaşı Tuncay Uzundal’ın da ifadelerinde, “Tuncel’in azmettirici olabileceğinden şüphelendiğini” söylediği kaydedildi.
 


CELALETTİN CERRAH’A SORUŞTURMA

Öte yandan İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in açığa alınmasından sonra müfettişler şimdi de İstanbul Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah hakkında soruşturma başlatıyor.  
 
Mülkiye başmüfettişleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yürüttükleri çalışmada, Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah ile İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in adli ve idari yönden bazı ihmallerinin bulunabileceğini tespit etti.


Cerrah ve Güler’in, Hrant Dink cinayeti öncesinde gelen ihbarları yeterince değerlendirmeye almadıkları ve Trabzon emniyetinden gelen istihbarat notunu takip etmedikleri iddia ediliyor.


İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in açığa alınmasından sonra başmüfettişler şimdi de İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında soruşturma izni aldı.


İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından verilen onay ile başmüfettişler, Celalettin Cerrah hakkında idari disiplin soruşturması yürütecek.


 



 

1038800cookie-checkKurşunlar tek kişiden

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.