Kutlu Adalı ödülü verildi

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen)’in, 6 Temmuz 1996’da faili meçhul cinayete kurban giden Gazeteci ve Yazar Kutlu Adalı anısına verdiği Kutlu Adalı Basın Ödülü’ne bu yıl Kıbrıs gazetesi muhabiri Anıl Işık layık görüldü.


Basın-Sen, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Türk İletişimciler Birliği, Kıbrıs Türk Spor Yazarlar Derneği ile Kutlu Adalı Vakfı temsilcilerinden oluşan Büyük Jüri oybirliğiyle, 28 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirdiği toplantıda, haberlerinde Kıbrıs’taki iki toplumu yakınlaştırıcı konulara ağırlık vermesi yanında, kaynaklarını KKTC ve Kıbrıs’la sınırlamayıp ada dışından da oluşturma konusundaki çaba ve başarılarından ötürü bu yılki 9’ncu ödülün Anıl Işık’a verilmesini kararlaştırdı.


Basın-Sen Başkanı Kemal Darbaz’ın açıklamasında göre, Kutlu Adalı 9. Basın Ödülü, Basın-Sen’in 8 Eylül Cuma günü Lefkoşa’daki Gençlik Merkezi’nde yer alacak XIX. Işık Kitabevi Kitap Fuarı’nda saat 20’de düzenleyeceği  törende verilecek ve ardından “Medya ve Tecavüz” konulu bir panel gerçekleştirilecek.


İLGİLİ HABERLER:


Gazeteci Kutlu Adalı anıldı
Adalı davasında Türkiye’ye ceza…

692200cookie-checkKutlu Adalı ödülü verildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.