Kuzey Enfield’de milletvekilliği yarışı sürüyor

Kuzey Enfield’de İşçi Partisi’nden milletvekili aday adayı listesine toplumdan Tolga Aramaz, Susan Erbil ve Güney Doğan girmeyi başardı. Ecz. Ali Ali Gül Özbek de adaylığını sürdürüyor.

Enfield, 82 kilometrekare ve 350 bine yakın nüfusuyla Londra içinde kocaman bir şehir sayılıyor. Kuzey Enfield’de İşçi Partisi’nden milletvekili olan Joan Ryan, geçen yıl partisinden istifa etmişti. Ülkede yapılacak genel seçimlerde Kuzey Enfield’de İşçi Partisi’nden gösterilen tek adayın kazanma olasılığı çok yüksek görünüyor. Bölgede aday adaylığına 60’ın üzerinde başvuru olduğu öğrenildi. Parlamento erken seçim kararı alması durumunda İşçi Partisi Genel Merkezi’nden aday atanması da söz konusu.

ARAMAZ’A SOL KANAT DESTEĞİ

Toplum üyesi aday adaylığına talip olan isimlerden Tolga Aramaz, parti içinden sol kanadın desteğini kazanmış durumda. Aramaz, geçen Şubat’ta “Muhafazakarların sundukları kemer sıkma politikasını kabul ederek, bana oy veren halkımı hayal kırıklığını uğratmayacağım” diyerek parti tüzüğüne rağmen bütçe oylamasında oy kullanmamayı tercih etmişti. Belediye lideri Nesil Çalışkan da Aramaz’ın İşçi Partisi kurallarını ihlal ettiğinden dolayı parti üyeliğinin askıya alındığını açıklamıştı. Aramaz bir süre bağımsız meclis üyesi olarak yoluna devam etmişti.

ADAY SEÇİMİ NASIL OLACAK?

İsteyen herhangi bir partili aday adayı için basvurabiliyordu. Kuzey Enfield’in 7 mahallesindeki İşçi Partisi delegeleri de yaptıkları seçimle aday adayı olmak isteyenleri kendi adayını gösterebiliyor. Kuzey Enfield üyelerinin yüzde 50’sinin desteğini alan (bu da 3-4 mahalle desteği anlamında) direk kısa listeye girme hakkı kazanıyor. Kuzey Enfield İşçi Partisi Seçim Komitesi aday adayı olmak isteyenlerden uzun bir liste hazırlayacak. Daha sonra yapılacak elemelerle bu listeyi 4-5 aday adayına indirecek. 26 Ekim’de yapılacak Kuzey Enfield İşçi Partisi Aday Seçimi Toplantısı’nda delegelerin karşısında aday adayları kendilerini tanıtacak ve yapılan seçimlerde de partiyi temsil edecek tek milletvekili adayını belirlenecek.

2342080cookie-checkKuzey Enfield’de milletvekilliği yarışı sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.