Kuzey Kıbrıs reklamları Londra’da

Dev reklamların Transport for London’ın otobüslerdeki Kuzey Kıbrıs ilanını Rumlar’ın baskısıyla yasaklamasının ardından Londra’yı  sarması, Londra Belediyesi yetkililerine tokat gibi cavap oldu.


Tottenham Court Road, Olympia ve Victoria istasyonları ile Kuzey Londra dahil birçok önemli noktaya, yerleştirilen dev posterler için 130 bin pound harcayan Kuzey Kıbrıs Turizm Bürosu, bu kampanyanın 2 hafta süreceğini belirtti.


Büyük pano ilanlarının yanısıra ulusal gazetelere ve haftalık seyahat dergilerine de reklamlar verildi. Londra’nın yanında Birmingham, Manchester ve Glasgow’u da hedef alan Turizm Bürosu ilanları, yaz sezonu için yer ayıranların yoğun olduğu bir döneme denk geldi.


OTOBÜS İLANLARI İNCELEMEDE


Londra Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda alınan bir kararla yasaklanan otobüs ilanları ile ilgili olarak gazetemize kısa bir açıklamada bulunan TfL Menajeri Peter Hendy, konunun yeniden incelemeye alındığını açıkladı. Hendy ‘Transport for London, otobüslere yerleştirilen Kuzey Kıbrıs ilanları konusunu yeniden incelemeye almıştır’ dedi. Hendy, yeni karardan sonra, konu ile ilgili geniş açıklamasını Londra Gazete’nin bilgisine getireceğini belirtti.


İki katlı otobüsler ile metroda geçtiğimiz yıl yoğun bir şekilde yer alan Kuzey Kıbrıs turizm ilanları, ‘ciddi anlamda rencide edici’ bulunduğu gerekçesiyle yasaklanmıştı.


Yasaklama kararının, Kıbrıslı Rumların geçtiğimiz Kasım ayında yaptıkları şikayetler üzerine, geçtiğimiz ay Transport for London (TfL) tarafından alındığı öğrenilmişti.


Londra Gazete’nin bu olayı ortaya çıkarmasının ardından çok sayıda duyarlı kişinin Londra Büyükşehir Belediyesi’nin ve TfL’i protesto ettiği ögrenildi.

779100cookie-checkKuzey Kıbrıs reklamları Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.