Kuzey Kore baklayı ağzından çıkardı

Kuzey Kore, başarısızlıkla sonuçlanmış uzun menzilli füze denemesi ardından, uluslararası diplomasi masasına oturmanın koşulunu açıkladı.

K.Kore, bir serbest liman olan Macao’daki “Banco Delta Asia”da bulunan 24 milyon Dolarını geri istiyor. Pyongyang yönetimi masaya oturmadan önce, ABD’den parayı geri vererek bir “iyiniyet gösterisini” yerine getirmesini beklediğini açıkladı. Geçtiğimiz Eylül ayında ABD bir bankalar arası operasyonla, terörist etkinliklerde kullanılacağı savını öne sürerek Pyongyang’ın parasına el koymuştu.

K.Kore’nin B.M’deki Daimi Temsilcisi olan Han SongRyol tarafından, “Los Angeles Times”a yapılan açıklamayla ABD basınının öğrendiği bu talep, Washington yönetimince red edildi. Daimi temsilcinin Amerikan basınına yansıyan bu açıklaması, bir süre önce Güney Kore’de kuzey sempatizanı olan bir solcu gazetede de yer almıştı.

Çin yönetiminin Macao’daki kimi bankaların para aklama işlerine alet olmasına seyirci kalması savlarıysa, dikkatleri Pekin üzerine çekti. Macao, Çin yönetiminde kalarak açık liman-serbest gümrük uyguluyor.

 

 

1131830cookie-checkKuzey Kore baklayı ağzından çıkardı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.