Kuzey Kore’den nükleer savaş uyarısı

Kuzey Kore, Kore Yarımadası’nı “bölgesel çatışmalarda çok daha ciddi bir tehlikeye karışmaya açık hale getirdiği” uyarısında bulundu.

Kuzey Kore hükümetinin bir organı olan Barışçı Anavatanı Birleştirme Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “Güney Koreli yetkililer aktif işbirliğini, ABD’nin Kuzey’i işgal etme projesine doğru yaydılar” ifadesi kullanıldı.

Komisyon’un resmi KCNA ajansı tarafından yayınlanan yazılı açıklamasında, “Bu bağlamda, nükleer savaşın kara dumanları ağır ağır Kore Yarımadası üzerinde süzülüyor ve Kore Ulusu, ABD’nin yol açtığı bölgesel çatışmalarda çok daha ciddi bir tehlikeye karışmaya açık hale geldi” görüşü savunuldu.

Açıklamada, ayrıca, “Güney, sadece Amerikan saldırısı için bir üs değil aynı zamanda ABD’nin Asya’ya yapacağı akınlar için de bir ileri karakol” ifadesine yer verildi. Güney Kore, 19 Ocak’ta, ülkesinde konuşlanan 32 bin kadar Amerikan askerinin Güney Kore’yi Kuzey Kore’ye karşı savunmasın dışındaki çatışmalarda da kullanılabilmesine olanak sağlayan “Stratejik Esneklik Planı”nı kabul etmişti. Bunun ardından ABD, “Güney Kore’nin, bölgesel bir çatışmaya karışmamasını öngören pozisyonuna” saygı duyduğunu açıklamıştı.

 

1122660cookie-checkKuzey Kore’den nükleer savaş uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.