Kuzey İrlanda’da IRA tehdidi görüşülüyor

Toplantıya Kuzey İrlanda Emniyet Genel Müdürü Sir Hugh Orde ve İrlanda Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürü Fachtna Murphy ile diğer bazı emniyet müdürlerinin katılacağı bildirildi.


Toplantıda terörist eylemlerin önlenebilmesi için iki emniyet genel müdürlüğü arasında yapılabilecek işbirliğinin gözden geçirileceği kaydedildi.


Bu arada Kuzey İrlanda’da County Antrim’de askeri üsse yapılan silahlı saldırı sırasında yaşamlarını yitiren biri Türk asıllı iki askerin naaşlarının en yakın zamanda İngiltere’ye getirileceği açıklandı.


Kuzey İrlanda çapında terörü lanetleme yürüyüşleri yapılmış ve binlerce kişi sessiz protestoda bulunmuştu.


Öte yandan iki askerin ardından bir polis memurunun öldürülmesini de IRA’dan ayrılan şiddet yanlısı fraksiyonun üstlendiği Kuzey İrlanda’da 17 ve 37 yaşlarında iki kişinin polis cinayetiyle ilgili sorgulandığı bildirildi.


The Sun gazetesi de iki asker ve bir polisin ölümüne yol açan saldırı ve bunların failleriyle ilgili bilgi verenlere 100 bin sterlin ödül vadetti.


FOTOĞRAF: Belfast’ta son kanlı saldırılar protesto edildi. Bir gösterici “Bu çılgınlığa son!” manşetini atan The Telegraph gazetesini tutarken…

821260cookie-checkKuzey İrlanda’da IRA tehdidi görüşülüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.