Kuzey’in turizmi Güney’i kıskandırıyor

TAK’ın taradığı gazetelerden; ALİTHİA “TUI: İşgal Altındaki Bölgelerde- İnternet Üzerinden Octopus Travel Aracılığıyla Otel Rezervasyonları-İşgal Altındaki Bölgelerde Sun Express Aracılığıyla Alternatif Turizm” başlıklarıyla aktardığı haberinde; “uluslararası turizm oyuncularının, şimdi işgal altındaki bölgelerin oyunlarına katıldıklarını” yazdı.


Gazete, TUI’nın; dünyadaki önemli seyahat organizatörlerinden biri olduğunu yazarken, Rum makamlarının ve Kıbrıs Rum turizm sanayisiyle ilgili tüm birimlerin; söz konusu dev seyahat organizatörlerini KKTC turizminden uzak tutmak için insan üstü çaba harcadıklarını; ancak söz konusu seyahat organizatörlerinin rekabetçi ortam ve yeni turizm hedefleri gereksiniminden dolayı, söz konusu devlerin gözlerini KKTC’den uzak tutamadıklarının göründüğünü kaydetti.


“ALTERNATİF TURİZM”        


Gazete yukarıdaki alt başlıkla verdiği haberinde ise, “Sun Express” şirketinin yakın zamanlarda Ercan’a ve Ercan’dan uçuş gerçekleştirmeye başlayacağını duyurduğunu yazdı.


Gazete, söz konusu şirketin; 1989 yılında kurulduğunu ve özellikle Almanya’dan olmak üzere düşük fiyatlı uçuşlar gerçekleştirdiğini; şirketin şu anda 30 Avrupa havaalanına uçuş gerçekleştirdiğini ve sadece 2006 yılında 2 milyondan fazla yolcu taşıdığını belirtti.


Sun Express’in, KKTC’yi; Türkiye’den gerçekleştirilen alternatif turizm hedefleri arasına yerleştirmeyi arzuladığını belirten gazete, benzer bir durumun Güney Kıbrıs ile Mısır arasında bulunduğunu da belirtti.


Haberde, Sun Express’in, TUI gibi büyük seyahat operatörleriyle çalıştığını kaydeden gazeteye göre, Rum turizm acentelerinin; büyük seyahat operatörlerinin KKTC’yle ilgilenmesinden dolayı endişe duyduklarına; öte yandan Kuzey Kıbrıs’taki otellere internet aracılığıyla rezervasyonlar yapıldığını ve Octopus Travel’in internet sayfasında KKTC’deki otellerin “Kuzey Kıbrıs” ülke adının altında bulunduğuna dikkat çekildi.

698330cookie-checkKuzey’in turizmi Güney’i kıskandırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.