Kıvrıkoğlu’ndan ‘çekilme’ açıklaması

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, askerlerin bölgeden çekildiği iddialarına ilişkin, ”Bölgede çekilme yok, yaz tertiplenmesi var. Bu gayet normal” dedi.

TBMM’de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kıvrıkoğlu, askerlerin bölgeden çekildiğine ilişkin iddialarla ilgili bir soru üzerine, herhangi bir çekilmenin söz konusu olmadığını, normal faaliyetlere devam ettiklerini söyledi.

Kıvrıkoğlu, şunları kaydetti:

”Hükümetin direktifleri ve bize kanunların verdiği yetkilerle görevimize devam ediyoruz. Bunun altından başka bir şey çıkarmayın. Biz görevimize devam ediyoruz bölgede. Bütün birliklerimiz orada görevlerine devam ediyor.

Eskiden ne görev varsa yine aynı görevler. Buradan bir mana çıkarmayın. Hiçbir olumsuzluk yok. Bölgede çekilme yok, yaz tertiplenmesi var. Bu gayet normal.”

YILMAZ: NE GEREKİYORSA YAPILIR
Resepsiyonda benzer bir açıklama Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan geldi. Birliklerin çekilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Yılmaz, “780 bin kilometrekarede bu ülkenin güvenliği ne gerektiriyorsa o aynen yapılır. Dünle bugün arasında bir fark yoktur. Herhangi bir bölgede zafiyet oluşturulmaz. Hukuk, kanun ne diyorsa o yapılır” diye konuştu.

Güneydoğu bölgesinde yapılan askeri sevkiyat, PKK’nın çekilme süreciyle ilişkilendirilmiş ve bazı internet sitelerinde bölgedeki askeri varlığın azaltıldığı iddialarına yönelik haberler yer almıştı.

PKK sınır dışına çekilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin izleyeceği tutum da bir süredir tartışma konusu.

1380130cookie-checkKıvrıkoğlu’ndan ‘çekilme’ açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.