Kızgın mesajda ‘gemi’ itirafı

Dinlemeye takılan 2 şüphelinin tartışması, “Atlas 1” gemisi ile ilgili itirafla sonuçlandı.

Kanal 7 Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan, tartıştığı kadın şüpheliden sonrasında “Sadaka parasıyla gemi alan adam” şeklindeki mesajı alınca zor duruma düştü.

Deniz Feneri e.V’nin bağış paralarıyla Letonya’dan 12 Mart 2007 tarihinde “Baltic Cristina” isimli gemi satın alınmıştı. Adı daha sonra “Atlas 1” olarak değiştirilen gemiye 1 milyon 150 bin Avro ödenmişti. Geminin alınması için kullanılan şirketin ortakları arasında Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Karahan ve Almanya’da suçunu itiraf ederek hapis cezasına mahkûm olan Mehmet Gürhan da bulunuyordu. Karaman ve Karahan, geminin banka kredisiyle alındığını öne sürmüşlerdi.

Üç savcı haklı çıktı

Bu arada Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Deniz Feneri soruşturmasında şüphelilerin mal varlıklarına yönelik tedbir kararının kaldırılması talebini reddetti. Bu karar, HSYK’nin “evrakta tahrifat” yapmakla suçladığı ve bu nedenle görevden alınan üç savcının haklı olduğunu ortaya çıkardı.

Mahkeme yargıcı Necati Nursal, kararında şüphelilerin mal varlıklarına tedbir kararının yerinde olduğuna işaret ederek şöyle dedi:

“… bu mallara ilişkin borçların veya taksit ödemelerinin suçtan elde edilen değerlerle karşılanmış olabileceğinin mümkün olması, suçun sabit görülmesi halinde kamunun zararının tam olarak giderilebilmesi açısından, bu mallara el konulmuş olmasının yerinde görülmesi (..) karşısında, talebin reddine karar vermek gerekmiştir.”

ALİCAN ULUDAĞ/Cumhuriyet

1312900cookie-checkKızgın mesajda ‘gemi’ itirafı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.