Kızıl Ken: Asgari ücret artmalı

Livingstone ve sendikacılar, City Hall’da geçtiğimiz Pazartesi günü konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptılar. Açılış konuşmasını yapan Ken Livingstone, Londra için hayati önemi olan kalifiye işçilerin, işini bilen iş gücünün çok önemli olduğunu belirtti.


Livingstone, çok yüksek maaşla çalışan banker ve borsa simsarlarından daha çok, başkentin kalifiye işgücüne ihtiyacı olduğunu vurguladı. Livingstone dünyanın en pahalı kentlerinden biri olduğunu kaydettiği Londra’da, çocuk bakımı, kira, ulaşım gibi masrafların ülke genelinin üstünde olduğuna dikkat çekti.


Londra’da sağlıklı ve insanca yaşam için gerekli bir saatlik ücretin en az 7.20 Sterlin olması gerektiğini kaydeden Livingstone, “başkentte her yedi full time çalışandan biri ve part time çalışanların yarısına yakını London Living Wage’in yani insanca yaşamak için Londra’da gerekli maaş olan saatte 7.20 Sterlinin altında gelir elde ediyor” dedi.


Livingstone GLA binasında görev yapan tüm çalışanların bu ücreti aldığını ve belediyeye ile kontratı olan firmaların da çalışanlarına bu ücreti vermesi için baskı yaptıklarını söyledi.
London Living Wage, bu yıl üçüncü kez açıklandı. İşverenler ve sendikalar, bu rakamı ücretlerin belirlenmesinde müzakere konusu olarak ele alıyor.


Sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan Trustee of London Citizens adına konuşan din adamı Paul Regan ise, Londra’daki vatandaşların, Ken Livingstone tarafından açıklanan London Living Wage’e destek verdiklerini vurguladı.


Ülkenin en büyük sendikalarından biri olan T&G’nin bölge sekreteri Steve Hart da, yüzlerce düşük maaşlı işçinin Londra’da yaşamak ve ailelerini geçindirmek için mücadele verdiğine dikkat çekti. Hart, Londra’nın dünyanın en pahalı kentlerinden biri olduğunu hatırlattı ve işverenleri, çalışanlarına Livingtsone tarafından açıklanan rakamı ödemeye davet etti.  UNISON Sendikası bölge çalışanlarından Ravinder Gill, sendikanın düşük maaş uygulamasına karşı kavgasının devam ettiğini açıklayarak,  Livingstone’un London Living Wage rakamına destek verdiğini belirtti.


Living Wage Unit, Londra’da saatte 6.25 Sterlinden az kazananların yoksulluk sınırının altında olduğunu belirtiyor.


İngiltere’de şu anda uygulanmakta olan ulusal Asgari ücret saatte 5.35 Sterlin. Livingstone, Londra’da birçok kişinin, hayat pahalılığı nedeniyle birden fazla iş yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını ifade etti.

801470cookie-checkKızıl Ken: Asgari ücret artmalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.