Kızıl Ken’den 23 Nisan resepsiyonu

İngiltere’deki Türk toplumuna hizmet eden 16 derneği çatısında toplayan İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu’nun başvurusuyla resepsiyon, 24 Nisan akşamı belediye binası City Hall’da gerçekleşti.


Türk okullarının katılımıyla kutlanan 23 Nisan resepsiyonu protokolünde Livingstone, Türkiye’nin Londra Büyükelçik ve Başkonsolosluk yetkilileri, Türk politikacılar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri yer aldı.


Livingstone yaptığı konuşmada Londra’daki Türk toplumunun sorunlarının farkında olduklarını ve çözmeye çalıştıklarını belirterek, Türkiye’nin AB üyeliğine de tam destek verdiklerini söyledi. Livingstone, “Ne yazık ki AB üyeliği yolundaki Türkiye’ye pek çok Avrupa ülkesi islamofobiyanın yarattığı önyargıyla yaklaşıyor. Biz, Türkiye’nin AB’ye kültürel zenginlik katacağını biliyor ve tam üye olmasını da destekliyoruz…” dedi.


İstanbul Belediyesi ile yakın ilişkilerde olduğunu vurgulayan Livingstone, İstanbul’u ziyaret etmek istediğini de sözlerine ekledi. Ayrıca İşçi Partili Türk Belediye Encümeni Nilgün Canver ve Federasyon Sözcüsü Levent Hassan da günün önemiyle ilgili kısa birer konuşma yaptılar.


Livingstone, geçen ay da Kürtler için “Newroz” resepsiyonu vermişti…


FOTOĞRAF (Kadir Aktay tarafından çekildi): Nam-ı diğer Kızıl Ken, Türk öğrencilerle…

801960cookie-checkKızıl Ken’den 23 Nisan resepsiyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.