‘Kızıl Ken’den, Diyarbakır’a destek


Diyarbakır belediye başkanlarını Londra’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten namdiğer “KızılKen Livingstone, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollardan çözümü için yürütülen çalısmaları takdirle karşıladığını söyledi.


Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve Lice Belediye Başkanı Şeyhmus Bayhan’ı makamında kabul etti.


Livinstone, belediye başkanlarını Londra’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu, Kürt halkının çektigi acıları bildiğini ve mücadelelerine büyük sempati ile yaklaştığını söyledi.


Livingstone, Türkiye’nin AB üyeligini, Kürt sorununa demokratik, kalıcı ve barışçıl bir çözüm getiracaği savıyla desteklediğini söyledi.


Diyarbakırlı belediye başkanları ve Halkevi temsilcisi Gülay Icoz, Londra belediye meclis toplantısına katıldılar ve Londra Belediye Başkan Yardımcısı Nicky Gavron, İşçi Partisi grubu üyeleri Jennette Arnold, Joanne McCarthy, Yeşil Parti grubu üyeleri Jenny Jones, Darren Johnson, Liberal Parti grubu üyeleri ve Muhafazakar Parti grubu üyeleri ile ayrı ayrı görüştüler.


Belediye Başkanları, daha sonra Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock ve Enfield Belediye Başkanı John Eagan ile bir araya gelerek, çesitli projeleri tanıtacaklar


Fotoğraflar: (Soldan) Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, namdiğer “KızılKen Livingstone ve Sur Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaya…


İLGİLİ DİĞER HABER: ‘Diyarbakır artık güvenli ve turistik bir yer’

777770cookie-check‘Kızıl Ken’den, Diyarbakır’a destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.