‘Kızıl Ken’e görevden uzaklaştırma

Yerel yetkilileri yargılamaya yetkin bağımsız disiplin kurulu olan İngiltere Hüküm Heyeti’nin Başkanı David Laverick, Livingstone’un, Evening Standard muhabiri Oliver Finegold’a muamelesinin gereksiz yere duyarsız ve saldırganca olduğunu söyledi.


Laverick, cezanın Livingstone’un gazeteciye sarf ettiği sözler nedeniyle değil, “gazeteciye çıkışının ciddiyetinin farkında olmaması ve makamının saygınlığına zarar vermesi” nedeniyle verildiğini kaydetti.


Kurul, ceza süresinde Livingstone’un maaşını alıp almayacağını açıklamadı.


Görevden uzaklaştırma kararının 1 Mart’tan itibaren geçerli olacağı ve Livingstone’un kararı temyiz etme hakkı bulunduğu da belirtildi.


Bugünkü oturuma katılmayan Livingstone, davayı kaybettiği için 80 bin sterlin tutarındaki mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kalacak.


Livingstone, eşcinseller için verilen bir resepsiyondan sonra kendisiyle röportaj yapmak isteyen Finegold’a “Alman savaş suçlusu musun?” diye sormuş, Finegold buna karşılık Yahudi olduğunu söylemişti. Livingstone ise bunun üzerine gazeteciyi toplama kampı gardiyanına benzetmişti.

788500cookie-check‘Kızıl Ken’e görevden uzaklaştırma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.