Kızılay Kıbrıs’taki sel yaralarını sarıyor

KKTK Başkanı Işılay Arkan konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kızılay’ın ilk sel felaketinin gerçekleştiği 26 Şubat tarihinden itibaren selden zarar gören insanlara yardımlarını Lefkoşa Genel Merkez, Güzelyurt, Girne, Gazimağusa, İskele ve Dipkarpaz şubeleri olarak birlikte hareket ettiklerini bildirdi.

Arkan, KKTK’nin oluşturduğu ekipleriyle ada genelinde selden zarar gören ailelere ulaşarak gıda-battaniye-yatak-giysi-sıcak yemek-çorba-su yardımları yanında psiko-sosyal alandaki uzmanları ile yaralarını sarmaya devam ettiklerini açıkladı.

Yardımların, KKTK’ı Güzelyurt, Lefkoşa belediyeler, Girne ve Lefkoşa kaymakamlıkları Yılmazköy muhtarı ve 4 aydan beri KKTC’de bulunan Türk Kızılayı’nın personeliyle yapıldığına işaret eden Arkan, son sel baskını nedeniyle Thalasaemia Merkezi’ne aktarılan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne Sağlık Bakanı’nın talebiyle battaniye temin edildiğini anlattı.

Arkan, KKTK’nin, Yılmazköy’de evlerinden tahliye edilen aileleri Lefkoşa’da Kızılay evlerinde barındırdığını, bunun dışında Marmara-Taşkınköy gibi birçok bölgedeki mağdur ailelere sıcak yemek ve çorba dağıttığını belirtti.

Işılay Arkan, Türkiye Kızılayı’ndan yardım amacıyla yola çıkan 2 tır yardım malzemesinin de aalı sabahı Girne Limanı’nda olacağını açıkladı.

1500380cookie-checkKızılay Kıbrıs’taki sel yaralarını sarıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.