Kızıldere anılıyor

İstanbul 78’liler ve ADA DER’in 29 Mart 2008 tarihinde TMMOB / Mak. Müh. Odası
Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, İpek Sokak, No: 13 Taksim/İstanbul adresinde saat 18.00 – 21.00 arası yapacağı anma programı saygı duruşuyla başlayacak. Ardından sinevizyon gösterimi yapılacak. Dönem tanıkları E.Nevin Çongür (Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu THKP-C Tutsağı) ve Kızıldere Muhtarı Emrullah Aslan’ın katılacağı program müzik dinletisiyle bitecek.


O gün ayrıca 1 Mart’an itibaren önce BEKSAV, daha sonra TMMOB / Makina Mühendisleri odasında devam eden “Mamak Zindanından Tutsak Mektupları” sergisi, mektup sahiplerinin mektuplarını almasıyla sona erdirilecek.           


Programın tanıtımı şöyle yapılıyor:


“30 Mart 1972, bundan böyle devrimcilere yol gösteren bir direnme savaşının alevlendiği bir gün olmaktadır. On’lar faşizme karşı teslimiyetsiz bir mücadele anlayışına sahip olduklarından Kızıldere direnişini gerçekleştirdiler. On’lar Kızıldere’de halk yığınlarına göz dağı verip devrimcileri yıldırmak arzusuyla tutuşan hakim sınıfın katliamına karşı direndiler. On’lar devletin baskı ve tenkil politikasına, azgın sömürüsüne karşı çıktıkları için öldürüldürler. On’lar Denizler’in idamını önlemek adına devrimci dayanışmanın en önemli ve en güzel örneğini Kızıldere’de öldürülerek verdiler. On’lar Türkiye halklarının kalbine gmüldürler. Her zaman anacağız.”

1057400cookie-checkKızıldere anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.