Kızıltepe davasında ek süre

Duruşma nedeniyle görevlendirilen yaklaşık bin polis, Adliye çevresinde ve kentin giriş noktalarında güvenlik önlemi aldı. Adliye çevresinde arama noktaları oluşturan emniyet güçleri, başka mahkemelerde duruşması olan vatandaşların da üzerini aradı.


Ağır Ceza Mahkemesindeki 12. duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık polis memurları Salih Ayaz, Mehmet Karaca, Yaşafettin Açıkgöz ve Seydi Ahmet Döngel ile ölen Ahmet Kaymaz’ın kardeşi Reşat Kaymaz hazır bulundu.


Müdahil avukatlar adına söz alan Erdal Kuzu, olay yerinde bulunan mermi kovanlarının kime ait olduğunu gösteren adli tıp raporunun bir çatışmanın olmadığını, ciddi bir yaşam hakkının ihlalini gösterdiğini belirterek, sanık 4 polisin tutuklanmalarını talep etti.


Sanıklardan Yaşafettin Açıkgöz’ün ifadesinde kamyonun arkasında bulunmadığını ifade ettiğini, ancak Açıkgöz’e ait silahtan çıkan mermi kovanlarının evin önünde ve kamyonun arkasında bulunduğunu savunan Kuzu, “Adli tıp raporunda sanıkların suç işlediğine ait ciddi şüpheler oluşmuştur” dedi.


Sanık avukatlarından Veysel Güler ise avukat Erdal Kuzu’nun dosyada olmayan konuları iddia olarak ortaya attığını belirterek, Yaşafettin Açıkgöz’e ait evin yanında kovan olmadığını, olay yeri krokisine bakılarak yaşananlar hakkında bir değerlendirme yapılamayacağını bildirdi.


“Krokiyi çizen beceriksiz kişi bu işi yüzüne gözüne bulaştırmıştır” diyen Güler, şöyle konuştu:


“Kroki ölçekli değildir. Kamyon ile istasyon, krokide yan yana gösterilmiştir. Oysa ki aralarında 150 metre mesafe var. Yine olay yerinde Seydi Ahmet Döngel’e ait de hiçbir mermi kovanı bulunamamıştır. Oysaki sanık ateş ettiğini samimi bir şekilde söylüyor. Olay yerinde 100’den fazla insan vardı. Kalabalık bir olay yeri. Çamur ve bataklık var. Yaşafettin Açıkgöz, Uğur Kaymaz ile yüz yüze çatıştığını asla söylemedi. Açıkgöz, hiçbir beyanında tankere sırtını dayayıp ateş ettiğini söylemiyor. Kuzu’nun bu iddiaları nereden çıkıyor bilemiyoruz. Hava ve zemin şartları nedeniyle kovanların tamamına ulaşılamadı.”


Sanık polisler, avukatlarının beyanlarına katıldıklarını ifade ettiler.


Tutuklama talebini reddeden ve mermi kovanlarının yerini gösteren adli tıp raporuna karşı beyanda bulunmaları için taraflara ek süre veren mahkeme heyeti duruşmayı 18 Nisana erteledi.


“GELECEK DURUŞMADA KARAR ÇIKABİLİR”


Duruşma çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan sanık avukatlarından Veysel Güler, raporları inceleyip beyanda bulunacaklarını belirterek, büyük ihtimalle gelecek duruşmada karar çıkacağını düşündüklerini söyledi.


Müdahil avukatlarından Erdal Kuzu ise adli tıptan gelen raporun olayın başından itibaren iddialarının ne kadar doğru olduğunu ve gerçekten bir çatışmanın yaşanmadığını ortaya koyduğunu savunarak, sanık vekillerinden veya katılan tarafından farklı bir talep gelmemesi durumunda davanın gelecek duruşmada sona erebileceğini kaydetti.


Ölen Ahmet Kaymaz’ın kardeşi Reşat Kaymaz da adaletin yerine gelmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini bildirdi.


 


 


 



 


 



 

1040170cookie-checkKızıltepe davasında ek süre

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.