L.Monde: ‘Sayın’ cumhurbaşkanlığına engel

Abdullah Öcalan’a “sayın” dediği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında inceleme açılmasının yurt dışındaki yankıları sürüyor. Fransız Le Monde Gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yolunda “önemli bir engel” ortaya çıktığını savunarak, “Türkiye’de bir numaralı halk düşmanı olmayı sürdüren Abdullah Öcalan için ‘sayın’ demek suç sayılıyor” diye yazdı.

Le Monde, Erdoğan hakkında “suç ve suçluyu övmeyi cezalandıran TCK’nın 215’inci maddesi çerçevesinde 10’dan fazla suç duyurusunun yapıldığını kaydederek söz konusu suçlunun, “uluslararası toplum tarafından terörist olarak nitelendiren PKK lideri Abdullah Öcalan” olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan’ın Avustralya Radyosu’nda yayınlanan bir söyleşide, Öcalan için iki defa “sayın” demekle suçlandığına işaret eden gazete, “Sekiz yıldır tutuklu olmasına karşın Türkiye’de hala 1 numaralı halk düşmanı olarak değerlendirilen Abdullah Öcalan’a, ‘sayın’ olarak hitap etmek bir suç olarak sayılıyor” yorumunu yaptı.

SÖYLEŞİ İNTERNETTE DOLAŞIYOR

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün bu suçlamayı reddetmesine rağmen söyleşinin bir haftayı aşkın bir süreden beri internette dolaştığını kaydeden gazete, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in “Sayın diyenler, Cumhurbaşkanlığına aday olamaz” sözlerine de yer verdikten sonra Öcalan’a ‘sayın’ dedikleri için DTP’lilere verilen cezalara dikkat çekti. (ANKA)

1148790cookie-checkL.Monde: ‘Sayın’ cumhurbaşkanlığına engel

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.