‘Üçlü operasyon yapabiliriz…’

Erdoğan, Kuzey Irak politikası konusunda Genelkurmay Başkanlığı ile herhangi bir görüş ayrılığının bulunmadığını da bildirdi.


NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, “ABD’nin ‘tek taraflı operasyonu doğru bulmuyoruz’ derken buradan şunu da çıkarmamız mümkün; Tek taraflı değil, ‘Operasyonu beraber yaparız veya yapmalıyız’ ifadesini de çıkarmamız mümkün. Üçlü olarak yapmamız mümkün” dedi.


Başbakan Erdoğan, “Üçüncü taraf Irak mı, Kürtler mi?” yönündeki soru üzerine, “Irak. Bizim muhatabımız merkezi otorite. Amerika, Türkiye üçlü olarak yapılması gereken operasyonu birlikte yaparız. Zaten koordinatörlük kurumunu, müessesesini onun için kurduk. Bununla ilgili de bu çalışmaları ön hazırlık süreci olarak görüyoruz. Temenni ederiz ki artık bunları kısa zamanda bitirir ona göre de adımlarımızı atarız” diye konuştu.


MALİKİ’YE MEKTUP


Bu arada, Başbakan Erdoğan’ın, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’ye bir mektup gönderdiği belirtildi. Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol aracılığıyla gönderilen mektupta, iki ülke gündemindeki konuların değerlendirildiği ifade edildi.


ŞIRNAK’TA OPERASYON 


Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, baharla birlikte Şırnak Küpeli Dağı bölgesinde teröristlerin yoğun faaliyetlerinin tespit edilmesi üzerine, teröristlerin saklandığı bölgeler ile kaçış istikametlerine bir seri operasyon icra edildiğini bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Siirt’in Eruh ilçesinde dün ölü olarak 7 teröristin ele geçirildiği belirtilerek, ”24 Mayıs 2007 tarihinde güvenlik kuvvetlerine yönelik olarak patlayıcı madde kullanıp altı vatan evladının şehit edilmesine neden olan teröristler olduğu değerlendirilmektedir” denildi.



 

1043370cookie-check‘Üçlü operasyon yapabiliriz…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.