Ölü sayısı arttı

İstanbul Valiliği tarafından 41 kişinin (13’ü yabancı uyruklu) hayatını kaybettiği, 239 yaralıdan 109’unun taburcu edildiği açıklanmıştı. Akşam saatlerinde ise Bahçelievler Medical Park Hastanesi’nde tedavi gören Merve Yiğit’in hayatını kaybettiği öğrenildi. Yiğit’in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Saldırı sonrası uçuşlara kapatılan Havalimanı 03:00 itibari ile uçuşlara açıldı.

Saldırıdan sonra Başbakanlık’ta kriz masası oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’la birlikte gelişmeleri takip etti. Atatürk Havalimanı’ndan gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız…

Son dakika haberleri: Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali’nde dün akşam saat 21.22 sıralarında dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İddiaya göre dış hatlar geliş terminalinde canlı bombalardan ilki kendini havaya uçurdu.

Bu patlamanın hemen ardından üst katında bu kez 2 terörist ellerindeki otomatik silahlarla içeri girip ateş açtı. Teröristlere polis ateşle karşılık verdi. Görevli bir polis teröristlerden birini vurdu. Yere düşen terörist kısa bir süre sonra üzerindeki düzeneği patlattı. Silahla ilerleyen üçüncü terörist de bu patlamadan kısa bir süre sonra bir alt katta kendini havaya uçurdu. Patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi ile çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar hastanelere sevk edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada saldırıyı 3 canlı bombanın gerçekleştirdiğini belirtti.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: 41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle; 41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir. Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir. Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

SİLAHI DÜŞÜRÜNCE KENDİNİ PATLATTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu’nda yüksek yargıyla ilgili yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, patlamayla ilgili kendisine ulaşan ilk bilgileri aktardı. Bozdağ olayın “terör saldırısı” olduğunu ifade etti.

Bozdağ, saldırısını şöyle anlattı: “3 tanen teröristin olduğu ifade ediliyor. Teröristlerden ikisi dış hatlara geliyor ve oradan yolcuların geçtiği yere doğru ateş ediyor. Biri ateş ederken, orada bulunanlar yere yatıyor. Kargaşa sırasında teröristlerden biri içeri gidiyor. Oradan koşup alt kat giriş bölümüne gidiyor. Burada çatışma çıkıyor. Polisin açtığı ateş sonucu yaralanan terörist elindeki silahı düşürüyor. Orada bulunanlar silah nedeniyle dağılıyor. O sırada terörist kendisini patlatıyor ölmeden önce. İlk başta silah ateşleyen teröristlerden diğeri de kendisini patlatıyor. Üçüncüsü de dışarıda beklediği tahmen ediliyor. İnsanlar dışarı kaçarken belki onların ölümünü bile hesapladı. O sırada dışarda patlama oluyor.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ saldırıda 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 147 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bozdağ yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti.” dedi.

İKİ SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen bilgiye saldırganlar olay yerinde öldürüldü. Olay yerinde bir teröristin vurularak öldürüldüğü, vurulan bir teröristin de kendisini patlattığı belirtiliyor.

Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıya yayın yasağı geldi

Bombalı saldırı sonrası Atatürk Havalimanı’na iniş yapacak uçakların yolcuları, Genel Havacılık Terminali’nden çıkarıldı ve tüm yolcuların tahliye edilmesinin ardından havalimanı tamamen kapatıldı. Atatürk Havalimanı’da saat 20.00’ye kadar sefer yapılmayacağı duyrulmuştu ancak 03:00 itibari ile Havalimanı uçuşlara açıldığını Başbakan duyurdu.

SON DAKİKA: EMNİYET’TEN ACİL KAN ANONSU

Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıdan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü, olay yerinden yaralı taşıyan ambulansların hızlı hareket edebilmesi için sürücülerin yolları açık tutması uyarısında bulundu. Ayrıca acil kan anonsları yapıldı.Daha sonra Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acil kan ihtiyacının olmadığını, hastanelere gidilerek meşgul edilmemesini istediklerini belirtti.

BAŞBAKANLIK’TA KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakan Binali Yıldırım’ın İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya verdiği talimat üzerine Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde yaşanan patlamayla ilgili Başbakanlık’ta kriz masası oluşturulduğu ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SALDIRI SONRASI TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı devletin zirvesiyle birlikte takip etti. Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir toplantı yaptı. Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.Yapılan değerlendirmelerin ardından Başbakan binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte İstanbul’a geldi.

1583430cookie-checkÖlü sayısı arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.