‘İlaç sıkıntımız yok’

Başbakan, ”Durum kontrol altındadır. İlaç ve aşı noktasında herhangi bir sıkıntımız şu anda yoktur” dedi.


Konuyla ilgili odalarla, bilim adamlarıyla ortak çalışmalar içine girildiğini ve adımların buna göre atıldığını kaydeden Erdoğan, ”Maalesef, panik havası adeta Türkiye’yi böyle bir istilanın sardığı izlenimi vermektedir” diye konuştu.


Konuyla ilgili şu ana kadar gerek bilimadamları, gerek medya, gerekse Sağlık ile Tarım ve Köyişleri bakanlarının hassasiyetlerinin aynen devam ettiğini söyleyen Erdoğan, özellikle kümes hayvancılığı noktasında, bakanlık yetkililerinin açıklamaları bulunduğunu, valiliklerin bu işi çok daha sıkı bir takibe aldıklarını kaydetti.


VAKA SAYISI 15
Türkiye genelinde hastalığın ilk tespitinden bugüne, hayatını kaybedenlerle birlikte 15 kuş gribi vakası saptandı. Hastalığın görüldüğü merkezlerde Tarım Bakanlığı ekiplerince itlaf çalışmaları sürdürülüyor.


DİYARBAKIR’DA TOPLANTI
Diyarbakır’da Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker başkanlığında yarın kuş gribiyle ilgili toplantı yapılacak. Toplantıya Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Elazığ, Adıyaman, Batman, Bingöl, Şırnak ile Siirt’in tarım ve sağlık müdürleri katılacak.


KRUEGER: “HASTALIK YAYILMAZSA KAYGILANMAM”
IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Türkiye’de kuş gribi hastalığının yayılmasının sınırlı tutulabilmesi halinde, ekonomik açıdan kaygılanacak önemli bir durum olmayacağını söyledi. Krueger, ”Türklerin bunu sınırladığını ve hastalığın yayılmadığını farz edelim. Bu durumda Türkiye için kaygılanmam” dedi.


DİĞER GELİŞMELER…
Yurtta kuş gribiyle ilgili yaşanan diğer gelişmeler de şöyle:
 • Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca, kuş gribi hastalığı tespit edilen 15 ilde, itlaf edilen toplam kanatlı sayısının 306 bini bulduğu bildirildi.
 • Sağlık Bakanlığı Kuş Gribi Koordinasyon Merkezi, İstanbul bölgesinden alınan 12 numunenin analiz sonuçlarının negatif çıktığını bildirdi.
 • Ankara İli Hayvan Sağlığı Sağlık Zabıtası Komisyonu, kuş gribinin görüldüğü Hasan Polatkan Baraj Gölü, Nallıhan İğdelidere ve Sincan’da kanatlıları itlaf etme kararı aldı.
 • Aydın’da 4 kişi, kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
 • Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne bugüne kadar 239 kişi ”kuş gribi” şüphesiyle başvurdu; halen 27’si çocuk 33 kişi ”kuş gribi” şüphesiyle tedavi görüyor.
 • 11 ilin (Iğdır, Erzurum, Ağrı, Bursa, İstanbul, Şanlıurfa, Erzincan, Bitlis, Yozgat, Van, Ankara) çeşitli bölgelerinde uygulanan karantina devam ediyor.
 • Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, açıkta kanatlı hayvan besiciliğinin yasaklanması için Bakanlar Kurulu’na teklif sunacak.

1027640cookie-check‘İlaç sıkıntımız yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.