‘Laiklik ayrıştırıcı değil birleştirici olmalı’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”bizi millet olarak bekleyen çok önemli bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum. O da laikliği ayrıştırıcı değil, birleştirici bir ilke olarak yaşatıp gelecek nesillere taşımaktır. Bunun için bütün Cumhuriyet değerlerimiz gibi laiklik ilkesini de her türlü gündelik siyasi tartışmanın üstünde tutmaya büyük bir özen ve dikkat göstermeliyiz” dedi. 

Başbakan Erdoğan, laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na girişinin 72. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Erdoğan, mesajında, anayasal tanımıyla demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin birbirini tamamlayan temel niteliklerinden birinin de laiklik ilkesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 

”Milletimiz, Cumhuriyetimizin temel niteliklerini benimsemiş, laiklik gibi demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerini de içselleştirmiştir. İşte bu nedenle, bütün ilke ve kurumlarıyla Cumhuriyetimizin de demokrasimizin de en büyük güvencesi aziz milletimizdir. Cumhuriyetimizin en büyük başarısı, bana göre, kısa bir zamanda milletimizle bu ölçüde kucaklaşmış olmasıdır. 

Laiklik ilkesinin, Anayasamızda yer almasının 72. yıl dönümünde bugün farklı inanç ve yaşam biçimleri için özgürleştirici bir güvence olarak ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu çok daha iyi görüyoruz. 

Aynı zamanda millet olarak bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden daha yakın olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu noktaya gelmemizde, laiklik gibi cumhuriyetimizin temel değer ve ilkelerinin milletimiz tarafından ortak payda görmesi belirleyici bir rol oynamıştır. 

Hükümet olarak bu sorumluluk şuuruyla, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha da güçlendirmek için, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

1187060cookie-check‘Laiklik ayrıştırıcı değil birleştirici olmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.