Lanetli aşk

Geçtiğimiz günlerde yolda bir kız arkadaşım ile karşılaştım. Genellikle mutlu olan ve gözlerinin içi gülen arkadaşımın göz bebeklerine mutsuzluk yerleşmiş, arkadaşım dokunsan ağlayacak gibiydi…

Sevgilisi ile ciddi sorunlar, sıkıntılar yaşıyormuş. “Siz ideal bir çift gibi görünüyordunuz, neler oluyor?” diye sormaya fırsat kalmadan anlatmaya başladı: İlişkilerinin başında mükemmel ve kusursuz gibi görünen sevgilisi, şimdi O’nu aşağılıyor, suçluyor, O’na her dediğini kabul ettirmeye çalışıyor ve hatta hiç hoşlanmadığı şeyleri yapması için O’nu zorluyormuş!

Arkadaşım sevgilisinin neden böyle davrandığını anlayamıyormuş. İlişkilerinin başında, O’nu öven, yere göğe sığdıramayan, her konuda yardım eden sevgilisinin, O’nu kendisine bağlı hale getirdikten sonra, sürekli aşağıladığını, suçladığını, önemsemediğini ve ihtiyaçlarını yerine getiren bir araç gibi görmeye başladığını söyledi.

Kısacası, yaşam dolu arkadaşım, bıkmış perişan bir durumdaydı.

Günün birinde kusursuz, mükemmel gibi görünen, sempatimizi, sevgimizi kazanmak için her şeyi yapan birine âşık oluruz. Ona derin bir şefkat ve sevgi duyar, bağlanırız. Ama bir süre sonra bir şeylerin ters gitmeye başladığını sezeriz ve bu kör iyimserlikten sıyrılmaya başlarız.

Sonra da; o kusursuz ve mükemmel gibi görünen kişinin bize hiçbir zaman bırakın sevgi duymayı, şefkat ve merhamet bile duymadığını ve bize hiç bağlanmadığı fark ederiz. Ama bu gerçeği kabul etmekte zorlanırız. Belki bu yaşadığımız ilişkiye de aşk denebilir ama böyle bir ilişkiye “lanetli aşk” demek daha doğru olur.

Şüphesiz, aşk yaşadığımız en sarsıcı güzel duygulardan biri ve söylenecek en güzel şarkıdır. Fakat tarihsel tecrübeler ve yaşam, bize yeryüzünde aşk da dâhil hiçbir şeyin kusursuz veya mükemmel olmadığı göstermektedir.

Eğer bir insan bize kusursuz veya mükemmel davranıyorsa, ortada bir bityeniği olduğunu unutmayalım.

Kusursuz veya mükemmel görünen şeylere karşı temkinli olmak, özellikle kusursuz veya mükemmel görünen insanlardan uzak durmanın hem ruh sağlımız hem de mutluluğumuz için elzem olduğunu unutmadan aşktan ve sevgiden uzak durmayalım derim. Lanetli aşkı arkamızda bırakıp, gerçek aşkın koluna girip yaşama yürüyelim.

Sahici aşk iyidir; geliştirir dönüştür insanı.
Lanetli aşk trajedidir, çöküştür.

____________________

* [email protected]

1598980cookie-checkLanetli aşk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.