Lara ve 23 Nisan

‘Anne ben rüyamda Atatürk’ü gördüm’ diyerek güne başladı. Son bir kaç gündür ‘Beni Atatürk’e götür’ diyen güzel kızım, rüyasınında etkisiyle bu isteğini tekrarlayınca ‘Annecim, biz Atatürk e gidemeyiz o cennette ama aynı zamanda kalbimizde’ deyince biraz üzgün ama aynı zamanda bulduğu çözümle mutlu şu cevabı verdi bana: ‘Biz ona gidemiyorsak o zaman onu çağıralım bugün kahvaltıya bize gelsin…’
Ardından evde bulunan Atatürk’ün renkli bir fotoğrafını gösterip ‘Bak işte burada tam kalbinde diye kucağına verdim’ Kocaman ela gözlerini açıp kız edasıyla ‘Atatürk çok yakışıklı annecim’ dedi.
 
Ertesi gün kocaman bir Atatürk posteri ve büyük bir bayrak ile ilk bilinçli 23 nisan hediyesini verdim bebeğime; bu kez posterdeki Atatürk portresi siyah-beyaz ve daha ileriki yaşlarını gösteriyordu Ulu Önder’in…Lara, önce bu büyük resme dikkatlice baktı ve ardından ‘Atatürk galiba Büyükbabamın arkadaşı’ dedi.
 
Yeni yıla girerken son 10 sn geri sayımı gibi 23 Nisan sabahını ve etkinliklerini  heyecan ve coşku ile beklemeye başlamıştık anne – kız. Kırmızı saten tuvaletinin göğsüne , kemerine, kol bantlarına taktırdığım ay yıldızlı bayrak rozetleri ve başına takacağı tacına iliştirdiğim bayrak ile, yürüyen ve şirin şirİn konuşan bir alsancak olmuştu Lara prensesim…
 
22 Nisan sabahı Bağdat Caddesinde başlayan 23 nisan etkinlikleri için sabah erkenden kalkıp kahvaltımızı ettik, tabağımızdaki herşeyi Atatürk üzülmesin diye bitirip gidyindik kuşandık. Kızıma uyumlu olamk için bende kırmızı – beyaz giyinmiş ve yakama ay yıldız rozetimi takmıştım. İstanbul Anadolu yakası okullarının hazırladığı gösterileri ve dünyanın dört bir yanından gelen yabancı çocukların tören geçidini sesi kısılana kadar  ’23 MİSAN (nisan diyemiyor ve bu ona çok yakışıyor) KUTLU OLSUN!!! diye bağırdı ve küçük yumuk elleri ile boyundan büyük bayrağı salladı. Tören yerindeki tüm basın mensupları ile çocuklarının geçit törenini izlemeye gelen ebeveynler yanımıza gelip ya fotoğraf çektirmek ya da onun fotoğrafını çekmek istiyordu…Halinden memnun hatta gururlu ve mağrur tavrıyla herkese prenses edasıyla poz veren Lara’m, ayrılırken teşekkür edip ‘Maşallah sana’ diyenlerden bir hayli etkilenmiş olacak ki, eve döndüğümüzde de kıyafetlerini çıkarıp günlük ev içi kıyafetlerini giydiğinde her zamanki gibi aynanın önüne koşup ‘Anne bana maşallah’ deyip kendini güzel bulduğunu ifade ediyordu.


Bağdat Caddesindeki tören ve gösteriler boyunca kah elimi tutarak, kah kucağımda bayrağını sallayarak marşını söyleyen güzel kızım, özellikle masal kahramanlarının resmi geçidi sırasında pamuk prensesleri görünce fotoğraf çektirmek istedi. Onları yanına yaklaştığında ise ‘Bende pamuk prensesim’ diyerek 2 ay önce okulda aldığı rol ve ögrendiği şarkı ile yine gösteri arasında gösterisini yaptı… Sıra da Örümcek adamlar vardı… En sevmediği hatta anlamsız bulduğu bu masal kahramanını görünce yine tepkisini veren Lara’m, ‘Atatürk e söyleyelim yurdumuzu Actionman ve örümce adamlardan da kurtarsın’ deyince yanımızdaki yaşlı teyze bunu bir teşbih olarak kabul edip ‘Aminn yavrum…çok haklısın örümcek kafalı adamlardan kurtaralım yurdumuzu’ diyerek onu destekledi.
 
Törenler sonrası eve gidip biraz dinlenerek saat 16.00 da başlayacak AVRASYA SİRKi için enerji depolamaya karar verdik. Afiyetle yediği yemek sonrası 2 saat mışıl mışıl uyuyan ve sonrasında cin gibi kalkıp hazırlanan güzel kızım, Sirkteki gösteriler boyunca da coşkusunu , kocaman açtığı güzel ela gözleri ve dolu dolu alkışları ile onayladı.
Sirk gösterisi,  akrobatik hareketler – ip cambazları – palyaço – yılanlı adam …ve pek çok atraksiyon ile Lara prensesin çok ilgşisini ve beğenisini kazanmıştı. Gösteri Ormanlar kralı Aslan ile son bulurken herkesle beraber o da ayakta alkışlıyor ama diğer yandan ‘Bende Aslan’ım…Lara Aslan’ diye bağırıyordu.
 
Ertesi gün 23 Nisan sabahıydı..Önce Tv programlarını izleyerek güne başladık, hemen her kanalda şiir okuyan marş söyleyen çocukları görünce etkilenen güzeller güzeli Lara’m, ‘Anne bende Tv de söylemek istiyorum’ deyince Tv ci arkadaşlarımı aradım, ama herkes programını yapmış yayına alacağı çocuk konuklarını ayarlamıştı bile. Show Tv Haber Merkezi Müdüresi Defne Samyeli sagolsun riacmı kırmayıp eve bir kameraman ve muhabir gönderdi Lara için.. Alsancak kostümü, kırmızı rugan ayakkabıları içinde heyecanla kapıyı açan Lara Prenses, ben misafirleri içeri buyur ederken ‘Beni Tv çıkarmak için mi geldiniz?’ diye ilk golü atmıştı bile…


Dekor için salonun her bir yanına şişirip attığım bayrak balonlar, kızımın 23 nisan hediyesi Atatürk posteri dekorunun içinde  Canlı Albayrağım Lara’m, yaklaşık 2 saat süren bir çekim sonrası tüm soruları başarı ile cevaplamış, 23 Misannn Kutlu oLsunnn diye marşını söylemiş, Saat dokuzu beş geçe şiirini okumuş ve sonunda NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..diyerek bu özel güne noktayı koymuştu.
 
İşte sorulan soruların kayda alınmayan ilginç cevapları:


Atatürk kimdir ? En büyük Türktür…sonra da FB geliyor. Büyükbabamın da arkadaşı.
Atatürk Ne yapmıştır ? Yurdumuzu örümcek adamlardan, actionman lerden kurtarmış bize cumhuriyeti armağan etmiştir.
Atatürk Nerede? Kalbimizde, bir de çekmecenin içinde ( Atatürk resim ve posterlerin saklı oldugu yer)
23 Nisan nedir? Marş söylenir -şiir okunur – bayrak sallanır- bir de sirke gidilir.
 
Canım Kızım, pembe kuzum, prensesim seni çok seviyorum.
Ulu Önder Atatürk’ümüzün dediği gibi ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesile’ örnek olacak,  akıllı – yetenekli – başarılı, anne- babana ve vatanına hayırlı evlat olmanı can-ı gönülden diliyorum ve SENİNLE GURUR DUYUYORUM…
 
Lara’nın Annesi
Melda Tuncel

699390cookie-checkLara ve 23 Nisan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.