Lazanyada da dana yerine at eti

Gıda Standartları Enstitüsü, bütün gıda perakendecilerine bütün ”işlenmiş dana et ürünlerinin” testten geçirilmesi talimatı verdi.

Findus marka hazır gıda üreticisi firmanın hazırladığı lazanyaların bazılarının yüzde 100 at etinden yapıldığının anlaşılmasının ardından bu marka büyün ürünlerini süpermaktlerden çektiğini açıkladı.

Tüketicilerden özür dileyen şirket, sözkonusu lazanyaların üretildiği etlerin Fransa’da bir taşeron şirketten tedarik edildiğini duyurdu.

Gıda Standartları Enstitüsü Başkanı Catherine Brown BBC’nin sorularını yanıtlarken, son dönemde benzer olaylara sıkça tanık olunduğunu hatırlatırken, ”Bu da, bu olaylarda suç işlenmiş, sahtecilik yapılmış olmasının yüksek ihtimal olduğuna işaret ediyor. Gıda sektörünün burger, köfte ve lazanya gibi et ürünleriyle ilgili testlerini yapıp sonuçlarını hızla bize bildirmelerini istedik” dedi.

Geçen ay da, süpermarket zincirleri Tesco ve Iceland ve Lidle’de satılan dana eti ürünlerinde at eti tespit edilmişti.

İki hafta sonra da müslüman mahkumların bulunduğu bir cezaevinde ”helal gıda” olarak sunulan bazı ürünlerde ”domuz dna”sı tespit edilince kriz büyümüştü.

1547070cookie-checkLazanyada da dana yerine at eti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.