LBG, partide ağırlığını artırıyor

LBG, geçen hafta genel üye toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim kurulu adına konuşan LBG Başkan’ı Yusuf Çiçek kararı şöyle açıkladı:


“İşçi Partisi içinde Old Labour denilen İşçi Partisi’nin asıl özelliklerini taşıdığına inandığımız LRC’ye üye olma kararı aldık. Artık İşçi Partisi içindeki rengimizi de tam olarak belirlememizin zamanı geldi.”


Toplam üye sayısının 70 olduğunu vurgulayan Çiçek, bu sayının üye olmayan gönüllülerle birlikte 200’ü bulduğunu söyledi.


KİM OLSA SAVAŞI O BAŞLATIRDI


Toplantıda Labour Party’ninIrak Savaşı başladığı sırada iktidarda olmasının talihsizlik olduğunu vurgulayan Çiçek, “İktidarda başka bir parti de olsaydı savaş yine başlardı… Irak Savaşı’nın olması kötüydü. Labour Party’nin bu savaş başladığında iktidarda olması bizi ikinci defa yaraladı. Biz Labour Birleşik Güçler’i bu ülkede yaşayan etnik kökenli toplumları daha duyarlı, alınan kararlarda etkili olabilmeleri için kurduk. Belki savaşları durduracak gücümüz yoktur şuan için; fakat işsizlik, sağlık, eğitim gibi temel konularda geleceğimiz olan gençlerimizin duyarlı olmalarını sağlayabiliriz.”


Düzenlenen üye toplantısında üye sayısının arttırılması için etnik gruplarla daha sıkı ilişkiler kurma, diğer dernek ve kurumlarla iletişime geçme, sadece Türk-Kürt ve Kıbrıslı Türk toplumun ötesinde Asyalı ve Afrikalı toplum örgütleriyle de iletişime geçip onların da sesi olma yolunda adımların atılması kararları alındı.


MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK GÜÇTEYİZ


Son seçimlerde 12 belediye meclis üyesinin seçilmesinde etkili olunduğunun da vurgulandığı toplantıda, İşçi Partisi’nin Broad House’daki binasında LBG’nin destek verdiği Belediye meclis üyelerinin yanısıra, milletvekillerinin ve LRC’nin etkin temsilcilerinin de davet edileceği geniş katılımlı bir toplantı kararı çıktı.


Yaklaşık yarım milyonluk Türkçe konuşan bir kitlenin yaşadığı İngiltere’nin, bu kitleyi temsil edecek milletvekillerine de ihtiyacının olduğu vurgulanan Birleşik Güçler toplantısında söz alan Ali Bakır: “bu güçle Edmonton, Harringey, Enfield gibi bölgelerden milletvekili çıkarabilecek gücümüz var ama aday için çok erken. Adayın seçim tarihine kadar yıpranmaması için biraz daha beklemeliyiz.” yorumunu yaptı.

800900cookie-checkLBG, partide ağırlığını artırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.