‘Lübnan’daki etkinizi kullanın’

Şam’ın ”Arap Birliği 2008 Yılı Kültür Başkenti” törenlerine katılmak üzere Suriye’ye gelen Abdullah Gül, Beşşar Esad ile görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları ele alındı.


Alınan bilgiye göre, Gül, cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılamaması nedeniyle siyasi tıkanıklık yaşanan Lübnan’daki duruma ilişkin endişeleri dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin her ülkenin kendi içindeki sorununu kendisinin çözmesi gerektiğine olan inancını dile getirdi. Gül, Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçiminin bir an önce yapılması ve siyasi istikrar sağlanmasının çok önemli olduğunu, aksi takdirde ülkedeki siyasi durumun kontrolden çıkma potansiyeli taşıdığını ifade etti.


Gül, Lübnan’da farklı gruplar arasında uzlaşma sağlanmasının önemine değinerek Esad’a Lübnan üzerindeki etkisini yapıcı biçimde kullanması yönündeki beklentisini iletti.
Cumhurbaşkanı Gül ile Esad arasındaki görüşmede, terörizme karşı işbirliği, Irak’ın bütünlüğüne Türkiye ile Suriye’nin yapabileceği katkılar, Filistin-İsrail sorunu da ele alındı. Cumhurbaşkanı Gül’ün, Filistin-İsrail meselesinde Suriye’nin Annapolis Toplantısı’na katılmasını takdirle karşıladığını dile getirdi.


Gül’ün Esad ile görüşmesini ”Yararlı, samimi ve olumlu” olarak nitelediği kaydedildi.
 


 

1054120cookie-check‘Lübnan’daki etkinizi kullanın’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.