Çölde susuzluktan öldüler

Çiftin, çöl koşullarına dayanabilme ihtimali bulunmayan çok eski bir Land Rover’le yola çıkmasının ve aracın çölün ortasında bozulmasının “ölümcül” hata olduğuna dikkat çekiliyor.

İkilinin, araçlarının bozulmasından sonra arabaya su bulmak üzere batıya doğru yürüyecekleri notu bırakıp ayrıldıkları anlaşıldı. 7 km yürüyen ikili, su bulma umudunu kaybedince arabaya geri döndü.

Oysa ki su doğu yönünde 9 km uzaktaydı. Notta, “İki kişi ve bir köpek. Yardıma ihtiyacımız var. Su bulmak için Halls Creek’e doğru yürüyüşe başlıyoruz” yazdığı açıklandı.

40 derece sıcağın altında kalan Richards, Cody ve köpek 5 beş gün sonra öldü. Ölenlerin aileleri, yakınlarının çöl koşullarına yeterince hazırlık yapmamalarının cezasını hayatlarıyla ödediğini açıkladı ve çöle gidenleri uyardı.

Bradley Richards ve Mac Cody, Avustralya’yı yürüyerek gezmek için iki yıl once NSW’den yola çıktı. Geçen ay 2000 km uzaktaki Kununurra’da meyve toplama işinde çalışmak için Batı Avustralya kasabası Carnarvon’dan ayrılan çift, Cotton creek’in 50 km Doğusu’ndaki Talawana ıssızlığında can verdi.

Cotton Creek’ten 28 Mart’ta ayrılan çifte yanlarına daha fazla su almaları uyarısı yapıldığı ancak uyarıları dikkate almadıkları kaydedildi. Çift ayrıca nereye gitmeye çalıştıklarını da kimseye söylemeyerek hayatlarına mal olan bir başka yanlışı yapmış oldu.

Çiftin yola çıkarken yanlarına hairata almadığı da anlaşıldı. Çiftin cesdi öldükten bir hafta sonra bulundu. Cesetleri bulanlar, çevrede telefon olmaması nedeniyle olayı polise ancak iki gün sonra bildirildi. Bozulan araçta yapılan incelemede çiftin deposunda en yakın benzin istasyonuna götürecek kadar benzin olmadığı da anlaşıldı.

1104320cookie-checkÇölde susuzluktan öldüler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.